At de kan!

I dag har Per Ditlev Simonsen forsøkt å ro seg ut av den smørja han selv har satt seg i. Og igjen er det meg komplett uforståelig at så mange politikere setter hele æra si på spill for noen kroners skyld. Hadde de enda manglet penger, men det gjør de sjelden.

Her om dagen ble en ordfører i mitt fylke intervjuet på radio, og sammen med ham var hans utfordrer til ordførerkjedet. Tidligere hadde denne ordføreren tatt med seg hele kommunestyret på en utenlandstur,  jeg tror det var til Frankrike. Planen var at de folkevalgte skulle på en hyggetur i nærmiljøet, og dette var ment som en påskjønnelse etter fire års arbeid. Sikkert vel fortjent. Så ble det i stedet bestemt at de skulle reise til utlandet, og prisen ble en helt annen. Så måtte man omdefinere turen, og plutselig ble det snakket om seminar og studietur. Nå er det valgkamp, og ordføreren hadde så mye flott han ville ha sagt om sitt parti og det samfunnet de ønsker å skape, men det ble det aldri plass til i intervjuet. Alt dreide seg om det mange kaller smøreturen til Frankrike, eller hvor pokker det var. Så måtte han ro og padle i håp om å komme i land, og det hele var en ganske ydmykende affære.

Og han visste det, jo, – at det ville bli sånn. Det skjer jo om og om og om igjen. Politikere velger å bevilge seg selv turer eller frynsegoder, og så blir det kritikk og bråk etterpå. Lærer de aldri? Om turene er berettiget eller ikke, blir egentlig uinteressant. Folk flest, de som ikke har tilsvarende muligheter, mister tilliten til politikerne. Jeg kan bare ikke fatte og begripe at det er så viktig å trumfe gjennom en sånn tur, når de vet hva som skjer i ettertid. De vet det, og likevel tråkker de rett ut i myra!

Nå er det ordføreren i Oslo sin tur. Per Ditlev Simonsen har hatt hemmelig konto i Sveits og unndratt penger fra beskatning. Hvordan kunne han finne på noe så dumt? Simonsen er en vel ansett mann med et meget godt rykte. Nå går han snart av med pensjon. I den forbindelse ville det blitt taler og skryt fra ende til annen, og hans politiske ettermæle ville vært i pluss. Uansett hva som skjer med denne saken, så vil det heretter være den vi husker nå vi hører navnet Per Ditlev Simonsen. Det andre har allerede druknet.

Kjære politikere, herunder ordførere: Neste gang dere er i tvil om det er lurt å snyte på skatten eller dra på betalt tur til varme strøk (- gjerne midt i Fotball-VM eller andre sportsbegivenheter), – kan dere ikke først spørre meg om råd? Jeg hjelper så gjerne. Hvis dere bare ville høre på oss ganske alminnelige skattebetalere, så ville vi kunne spart dere for utrolig mye ubehag, og vi kunne til og med reddet både ære og politiske ettermæle for dere.

Thank you!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s