Puh, – for en dag

Det var akkurat så godt å komme i gang som jeg trodde det skulle bli, – men fy søren for et tempo det ble. Den første dagen på skolen er ofte den mest slitsomme. Det skyldes at alt skal skje på egen gang. Alle lærerne er i klasserommet fra vi starter til vi slutter, og vi tar ikke ut noen mellomtimer for å gjøre andre ting.

gangen1.jpg gullgang.jpg

Elevene var søte og ivrige, og akkurat så forskjellige som de var da de tok ferie i vår. Det var hun som syntes det var totalt unødvendig å begynne på skolen igjen, og at livet er best når hun har fri. Så er det han som jubler over at ferien endelig er over, og vil ha gjensynsklemmer av både medelever og lærere. De fleste ligger et sted midt i mellom: Det er godt å komme i gang.

rommet1.jpg fulltrom.jpg

Dagen har stått i bøkenes tegn. Vi har delt ut bøker for bortimot 200 000 kroner (ny pris), og så får vi bare håpe at de kommer til nytte. Dessuten har elevene organisert skolens indretjeneste. På vår skole står elevene for en liten del av driften. De smører mat til kantina, selger, vasker og rydder. De betjener bibilioteket og skolens resepsjon. Det betyr at hvis du ringer til skolen, så møter du aller først en elev. I tillegg til dette rydder de søppel og sjekker at hele skolen er låst, alle vinduer lukket osv. I fjor hadde vi fem uker indretjeneste, – i år bare tre. Det skyldes at tiende klasse er eksamenskull, og derfor skal bruke mer tid på fag en tidligere. Indretjenesten er et stort arbeid, og det skal organiseres. I år er våre elever store, og de fikk derfor lov til å organisere hele oppdraget selv. Det så ut til å gå både kvikt og ryddig. Så gjenstår det å se om alle jobber blir gjort til rett tid.

Vi er i gang!

2 responses to “Puh, – for en dag

  1. Det er spændende at læse, hvor meget I inddrager eleverne i praktiske ting på skolen – sikke en god idé. Gad vide om man gør det i Danmark, jeg har ikke hørt om det.

  2. Det gjør man sikkert. Vi har lett for å tenke oss at skolen er som den var da vi var elever, – men det er den nok ikke. Elevene og lærerne er nå likevel de samme ville jeg tro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s