Her er jeg

Jeg er født 1960, er gift med Thv, har to voksne barn, jobber som ungdomsskolelærer og er glad for at livet foreløpig leker mesteparten av tiden.

Her på bloggen skriver jeg nesten bare om det uviktige i livet, men også bitte litt om det som er viktig. Fordi jeg er i live, er jeg for det meste glad, men jeg forbeholder meg også retten til å glefse litt både til venstre og høyre. Bite gjør jeg ikke.

Jeg blir veldig glad når jeg får kommentarer. Det skal ikke mer til, – jeg er lett å glede.

Alt jeg skriver her på bloggen eies av meg. Det gjelder både tekst og bilder. Hvis du vil bruke noen av bildene mine i en annen sammenheng, må du kontakte meg. Jeg sier sjelden nei. Tekstene får du ikke bruke på noen måte. Når det gjelder dere i Udir, så har jeg nå lært det hard way at dere har lov til å ta dere til rette. Ha i hvert fall anstendighet nok til å kredittere meg med navn neste gang.

Hege Glad

44 responses to “Her er jeg

 1. Anne Christine

  Hei, kjære Hege!

  Jeg vil bare minne deg på hvor stor innflytelse du har på dine elever og hvor utrolig heldig du er som har den rollen. Og du gjør det helt på din måte…

  Mange viser elevene sine den veien som er «vanlig» å gå, en opptrådd og slitt vei som skriker om en kraftig «makeover», men ikke du.

  Meg lærte du hvertfall å være uredd for å stå på for hva jeg mente var rett og hva jeg mente var min vei å gå. Du lærte meg å lytte til meg selv og at det bare var en som styrte min sjebne,- meg:)

  Takk for at du var med på å få mitt livs verste tid til å bli en av de beste minnene jeg har!

  Jeg vil aldri glemme deg!

  Håper dette minner deg på hvor heldig du er som har den rollen som jeg har nevnt tidligere og at du ikke glemmer å utvikle deg selv og beholde de fantastikse egenskapene dine…man har sikkert lett for å glemme det etter mange år i samme jobb:P

  Lykke til videre:)

  • Hei Hege
   Jeg liker dine bilder og komentarer.Jeg ble veldig fasinert av det gamle huset i Vesterålen.Jeg er fra gudrbransdalen og Lillehammer.for øyeblikket er jeg i Novosibirsk Russland på en kort jobb.
   Har du noe mere informasjon om dette huset,jeg ser av din info att det har hvært til salgs en gang.
   Jeg er en veldig kreativ og praktisk person.
   Jeg er veldig interesert i og se nærmere på dette.
   Håper jeg hører fra deg.
   Ha en god dag
   MVH
   Morten Jon Voldbakken

 2. Bra du minner meg på at jeg har stor innflytelse, Anne Christine. Da blir jeg samtidig minnet om at jeg må være forsiktig så jeg ikke misbruker den. Takk for søte ord. De kommer til å vare lenge, lenge.

  Håper livet ditt er bra og at du får til det du vil.

 3. Heisann!

  Kom over siden din da jeg googlet forlatte hus.

  Er veldig interessert i å vite adressen til det forlatte huset. Vet du hvem som eier huset og om det står der fortsatt?

  Mvh.

  Daniel

 4. Huset ligger, som jeg sier i posten på veien til fjellet. Nå jeg går inn og fotograferer i gamle hus på denne måten, tror jeg ikke det er riktig av meg å oppgi adressene. Jeg vet jo ikke hvem du er og hva slags hensikter du har med å vite det.

 5. Tom S.Rønning

  Fant denne siden da jeg søkte om litt informasjon om Krigkirkegården, Fredrikstad, Må si at det er mange nydelige bilder og informasjon(historie) om både det ene og det andre. GeoSearcher Skatte jakt etc. Dette er noe jeg vil prøve , spennende og en for kommet seg ut i den flotte naturen vi har her i nærområdet.

 6. Velkommen hit, Tom. Jeg er alltid glad for flere lesere. Håper du finner stoff du kan ha nytte og glede av.

  Fortsatt god sommer.

 7. Hilde-Marie Andreassen

  Hei Hege.
  Kom over din blogg via fb.no.
  Har lest om bl.a. Damstredet 7…..Fredrikstad har enda en historikker og slektsforsker,- og spesialist på gammel skrift! han heter Nils Hetmann. Bare å ta kontakt.
  klem fra meg som faktisk kjenner din kjære og dine barn bedre enn deg 🙂

 8. Velkommen hit, Hilde-Marie, – og takk for kommentar. Er du interessert i gamle hus, finner du dem under kategorien Forlatte steder her på bloggen min.

 9. Hilde-Marie Andreassen

  ja, så det. selv er jeg født i et hus min tippoldefar bygde i 1868. forøvrig østfolds eneste 2 1/2 etasjes arb bolig i knubb. dessverre måtte det selges ut av familien for 2 år siden. men, det blir tatt vare på da!

 10. Hvor ligger det huset, Hilde-Marie?

 11. Heisann!
  Fikk høre av Torill H T at du er her ute i bloggverdenen… så koselig´ a!
  Får ta en titt… virker som om vi har ulike vinklinger, men det er jo sånn det er i livet ellers også!

 12. Velkommen hit, Bjørg Nina. Jo da, – her er det mange vinklinger. Du får klikke på lista over kategorier til høyre i margen, så finner du kanskje noe du liker. Det er i hvert fall tekster nok. Jeg har skrevet stort sett hver dag siden februar 2007.

 13. Hilde-Marie Andreassen

  oj. hadde ikke sett de siste kommentarer jeg. mitt barndomshjem ligger i lislebyveien 93.rett utenfor hovedbygningen til høilis lager, tidligere kiærs bruk.
  huset lå opprinnelig nærmere glomma, men min tippoldefar solgte unna til jernbanen og flyttet og bygget på huset i 1868. huset har til tider rommet 27 mennesker og butikk.tilslutt bodde mamma igjen alene…. butikken ble forøvrig flyttet av mine besteforeldre til apenesfjellet på 50 tallet. nå rommer den psykisk helse, tror jeg. farmor og tante drev der til ca 70, men farfar ble boende til 79…

 14. Hilde-Marie Andreassen

  huset er omtalt i en bok som heter Østfold arbeiderboliger av bl a Terje Tjernås

 15. Takk for morsom informasjon, Hilde-Marie. Jeg skal kikke etter huset neste gang jeg er der borte, og det er jeg jo ganske ofte. Tror jeg vet hvilket hus det er.

 16. Hei. Trist at du ikke fikk overtalt din mann til å kjøpe en av de flotte stigene av tre. Kunne du fortelle nøyaktig hvor du så disse? Slik at jeg kan overraske min kone . . Ove

 17. Stiger i tre? Nå måtte jeg tenke. Hvis du mener de gammeldagse gardintrappene som jeg skrev om her på bloggen en gang for lenge siden, så er jeg med. Jeg vet ikke presis hvor det var, men nesten. Du må dra til København, til Gammel Kongevei på Frederiksberg. Butikkens navn husker jeg ikke, men den ligger på høyre side langt oppe. Du må passere en vinforhandler, en Okker Gokkerbutikk og opptil flere vannhull før du kommer dit.

  Men hemmelig ville det neppe bli.

  Gudd løkk!

 18. Kom tilfeldigvis over din artikkel om Guadalest. Vi er i Villa Joiosa og ble interessert. Kan du si noe om hvor lang gaatur det er aa komme til toppen og om det er lurt aa bruke joggesko?

  • Jeg husker rett og slett ikke hvor lang tid det tok å komme til toppen. Vi gikk sakte og tok det med ro. Dessuten er det mange topper. Når man kommer opp til landsbyen kan man jo stoppe, men da er det ennå mulig å fortsette opp til gravplassen blant annet. Vi gikk til topps. Uansett er det ikke langt. Vi er to tjukke femitåringer, og selv ikke for oss føltes det særlig strabasiøst. Kjør på, – og fortell gjerne hvordan det gikk.

   Ikke glem den hyggelige tapasrestauranten nede i havna i Villa Joiosa, – den som drives av en spansk mann og en norsk dame.

   God tur!

 19. Hei! Jeg jobber i et kommunikasjonsbyrå som heter Trigger Oslo og vi skal snart arrangere et stort bloggevent som kanskje du hadde vært interessert i å være med på. Kan ikke si for mye om det siden det gjelder et konsept som ikke er lansert ennå, men hvis du ble litt nyskjerrig kan du sende meg en mail, markus@triggerolso.no, så skal du få alle detaljer. Håper å høre fra deg! Hilsen Markus

 20. Takk for tilbudet, Markus, – men jeg tror nok ikke det passer.

 21. Jeg er kjempeglad og litt trist over at jeg fant dine sider. Nå har jeg lest sammenhengende i 5 timer! Jeg har lest om hvalfangst, studier og skole. Du skriver godt og engasjerende! Fortellingene fra Sørishavet minnet meg om min egen tid til sjøss. Selv om det er 50 år i mellom og jeg langt fra var på hvalfangst. Men ide lange dagene hvor en bare ser hav og himmel, den stadige skiftingen i vær og klima og alle de spennende havnen, ja der var følelsen du formidlet den samme som hos meg.

  Så skriver du så levende og engasjer om ditt skoleliv, dine flinke elever og gode kolleger at jeg blir sittende med en liten klump i halsen. Jeg ble nødt til å gi meg som lærer i ungdomsskolen på grunn av MS. Jeg er 3 år eldre enn deg.
  Men samtidig lar du meg oppleve stoltheten i yrket, utfordringene og gledene gjennom dine skriverier. Vær så snill, fortsett å skriv.
  Hilsen Torunn

  • Næmmen, Torunn, – nå ble jeg glad! Jeg skriver og skriver og skriver, – og selv om jeg får en del kommentarer, så er det bare en brøkdel av leserne mine som legger igjen noen ord. Det varmer. I over tre år skrev jeg hver eneste dag. Nå har det roet seg litt, kanskje jeg har fått tømt meg. Jeg kommer til å skrive så lenge jeg har noe på hjertet, og du er velkommen til å henge med. Det gleder meg ekstra at du har lest hvalfangerbrevene. Forsøk deg på En reise til Tyskland, onkel Carols forteller også. Det er en veldig spennende historie.

   Hvis du har lest skolehistoriene mine, så har du skjønt at jeg elsker jobben min. Kanskje elsker jeg den litt for høyt, for jeg synes ofte det er deilig å komme på jobb mandag morgen, – og det betyr ikke at helga ikke er fin, for det er den. Det er ille å høre at du har fått MS. Jeg trenger ingen påminnelse for å være takknemlig og glad for at jeg er frisk. Det tenker jeg på hver dag. Jeg håper ikke du er så hardt rammet at det tar fra deg gleden over dagene. Lykke til videre!

 22. Hei Hege med Livet leker bloggen.
  Kjekt å møte deg hos fr.Martinsen på Dax18 i kveld.
  Jer er litt splittet – tonita på «privatbloggen» http://tonemorsblablabla.blogspot.com/,
  og tone på pasientbloggen min http://lymfeknuten.wordpress.com/
  Det er fint å møtes hos fr.Martinsen, – jeg burde kanskje holde lavere profil og lytte litt mer når jeg er der.
  Du er verd å lytte til.

  • Hei Tone, og velkommen hit. Jeg er veldig glad for at fr.Martinsen varter opp med D18. Jeg stikker faktisk innom henne nesten hver dag for å sjekke om hun er på. Det er alltid spennende folk der og en tone jeg føler meg hjemme i. Når det gjelder profil, så synes jeg nok jeg er den som burde holde mer kjeft, men det får stå sin prøve.

   Som du ser, har jeg en all round blogg, – og for mange kan det bli litt mye hverdag og trivialiteter her. Vil du lese mer D18-relatert stoff, finner du kategorien Nyhetsbildet i kategoriskyen min. Ellers vil jeg anbefale mine historiske serier. Jeg gidder ikke være beskjeden på dem lenger, – og velger å heller dele. Det handler om «En reise til Tyskland i 1937, Onkel Carlos forteller» og serien «Brev fra skipslegen». Ellers er jeg lærer, og skulle du være interessert i denslags, finner du skolestoffet hvis du ruller nedover skolekategorien. Jeg stikker innom deg senere i kveld og ser hva jeg finner.

   PS – og der har jeg vært inne hos deg. Jeg rullet nedover, og fant naturlig nok fort ut at du kanskje ville være interessert i en post hos meg: https://livetleker.wordpress.com/2010/02/12/mamma-er-bipolar/

   Riktig nok ble det en vond post fordi jeg møtte en dame som har det vanskelig, og som rykket ut med tøffe tak. Heldigvis fikk jeg hjelp, blant annet av Virrvarr. Håper posten kan ha noe å si deg.

 23. Hei!

  Jeg jobber i et firma som heter Culina (www.culina.no), vi skal delta på en stor messe i februar, og skal ha bilder av espalier på standen vår. Bildet du har her er perfekt, og vi lurer på om vi kan få/kjøpe det i høyoppløselig variant? Det skal blåses opp og dekke en stor vegg. (6kvm kanskje)

  Blir svært takknemmelig for svar!

  • Hei Kathrine Du glemte å si hvilket bilde du snakker om. Fortell meg det, så ordner det seg sikkert. Jeg tar ikke betalt for bildene mine, men jeg vil kreditteres.

 24. Fin blogg du har.

 25. Ann-kristin Johansen

  hallo.
  Kan jo begynne med å fortelle at jeg havnet inn på bloggen din ved en tilfeldighet. (en trivelig blogg du har og mange fine bilder)
  Er på utkikk etter måneskinslape og søkte på nette og fikk opp et bilde der det var masse slike lamper 🙂 og nettadressen førte meg til bloggen din .
  Håpe du vet korsen bilde jeg har sett, for etter endel timer med å se skjønner jeg at du er en flink og ivrig blogger.
  Så nu har jeg et spørsmål, hva heter butikken du har tatt det bilde i ??
  håper du har mulighet til å svare meg på det .
  mvh ann-kristin

  • Hei Ann Kristin. Nå må jeg nesten le. Jeg vet helt sikkert hvilken butikk jeg har tatt det bildet du tenker på i, men hvilket bilde tenker du på? Her på bloggen min er det tusenvis av bilder. Du må fortelle meg i hvilken post du fant bildet, så skal jeg svare deg med en gang.

 26. Hei, Hege!

  Her er hilsen fra en tidligere elev – Stine Johnsen, Seiersten 92-94. I går ble jeg intervjua av FB i forbindelse med at jeg driver eget firma som språkkonsulent. Journalisten spurte hvilke norsklærere jeg har hatt, og da måtte jeg jo nevne de tre som har inspirert meg: Hege Glad, Jostein Hansen (på Christianslund) og Finn Erik Vinje:) Jeg vet ikke om det blir med i artikkelen, men nå vet du i alle fall om det.

  Fin blogg du har! (Selv om jeg synes at de to flotte barnebarna dine blir eksponert vel mye … Men med deg som bestemor – ? jeg ser egentlig ikke for meg at du kaller deg selv bestemor – takler de det vel bra.)

  Beste hilsen fra Stine.

 27. Hei Stine, og tusen takk. Sånt forgyller hverdagen til en norsklærer. God helg. Bestemor er jeg nok ikke ennå, men det er lov å håpe.

 28. Vårlig hilsen fra Indre Østfold.
  Hyggelig å «ramle» over bloggen din :-). Håper det er ok at jeg legger deg til på min bloggliste (bloggen er særdeles død for tiden, men med våren kommer kanskje lysten til å blogge selv igjen også!).

  • Jeg blir alltid glad over å havne på en bloggliste. Da får jeg flere lesere, og jo flere jo bedre. Jeg stikker innom og kikker hos deg også.

 29. Sigmund Holm

  Hei. Moro å lese om «skips-legen» Vi bor på gården der skipperen og fangstbestyreren vokste opp. Hans Farmen, – onkel Hans, som vi kalte ham, selv om han var min fars onkel. Min far, Hans, – oppkalt etter «skipperen var med Nordhval da de henta den i Newcastle i 1945 og han var også med i den aktuelle sesongen 48-49 (Jeg ble født mens han var på den turen.) Onkel Hans har tre døtre i live, bla.a den omtalte Guri-Mette. Min gamle far, Hans, lever ennå og er 91 år.

  Med hilsen:
  Sigmund

  Sigmund Holm
  Hedrumveien 1672
  Farmen
  3282 Kvelde

  treffes lettest på 99708325

  • Takk for interessant kommentar, Sigmund (Neste gang er det fint om du kommenterer under den posten der dette hører hjemme). Håper du hadde glede av å lese Brev fra skipslegen. Det er mye stoff. Ha en god dag.

 30. Dette var absolutt interessant, karmel80.

 31. Berit Arnesen

  Hei!
  Ble forskrekket da jeg så nyheten om skolen din. Håper at alt går bra nå med deg, elevene og kollegaene dine! Jeg synes det er så fint det du skriver om å være lærer, og jeg får inntrykk av at det er en veldig spennende og flott skole du jobber på. Har ofte tenkt at det hadde vært interessant å besøke den.
  Beste hilsen fra Berit (u.insp fra Oslo som nå bor i Kina).

  • Alt går bra med oss, Berit. Jeg er veldig glad i skolen min, og det skinner nok gjennom her på bloggen. Skulle du ha lyst, er det bare å ta kontakt for å se skolen. Vi har elever som guider voksne på besøk, og her har det vært folk fra fjernere himmelstrøk enn Kina.

 32. Berit Arnesen

  Det var godt å lese at alt er etter forholdene bra, og ingen ble skadet. Vi øver jo på brannevakuering, men når det virkelig er alvor, blir det annerledes likevel. Vi hadde brann i et klasserom. Den begynte i storefri. Det hadde vi aldri tenkt på før.Da alarmen gikk, begynte mange unger å gå inn (!). Etter at vi opplevde det har jeg spurt mange lærere fra andre skoler om de noen gang har snakket om eller øvd på hva man da skal gjøre, men det er det ingen som har gjort.
  Jeg flytter hjem til Norge neste sommer og begynner antakelig i min gamle u.insp. stilling i Oslo, så du skal ikke se bort i fra at jeg dukker opp…
  God helg, med eller uten rettebunke! Berit

  • Takk for det, og det blir med rettebunke, Berit.
   Vi har ikke det dilemmaet du skisserer. Hos oss ringer det ikke ut, bare inn, – og bare for å kalle til de tre dobbelttimene. Selv om vi har et klokkeslett å holde seg til, bestemmer lærerne eksakt når ei økt er over. Dessuten er altså lyden på klokka litt sånn pling, plong, ding, – mens brannalarmen er en ringetone og en mannsstemme som forteller oss at det har brutt ut brann i bygningen.

   Siden du er inspektør på en skole, kan du kanskje være interessert i å høre hvordan vi deler inn skoledagen. Vi starter 08.25, – og fem minutter er satt av for at vi skal kunne se nyheter. Så har vi tre dobbeltøkter i løpet av dagen (á 90 minutter). Mellom øktene har vi to pauser på en halv time. Første økt slutter kl 10.00. Andre begynner 10.30. og slutter 12.00. og den tredje går fra 12.30. til 14.00. Veldig ryddig og oversiktlig med andre ord. Vi prøver så langt der er mulig å kjøre ett fag pr økt, men pga timeplanteknikk må vi ha et par 45 minuttere, – altså vi deler midt i økta. Delinga foregår stort sett med en lærer som er i naborommet. Både elever og lærere er mer enn fornøyde med denne strukturen. Ungene påstår at de bare har tre timer om dagen 🙂 og både voksne og elever liker å ha skikkelige pauser.

   God helg til deg langt der borte.

 33. Hei, jeg bare lurer på hvor det forlatte huset du tok så fine bilder står? jeg er en fotograf(www.olemariusphotography.com) som leter etter forlatte hus til mitt neste prosjekt. Jeg blir deg evig takknemlig om du svarer:) Mvh Ole M

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s