Turister i andres by

Vi sto opp tidlig i dag, – før syv, og så dro vi av sted med frokosten i hånda. Sola var lav over både bybroa og broa som deler Norge og Sverige, og det var ingen tvil om at vi endelig skulle få en varm og solrik dag. Vips så var vi i utlandet. Jeg skal ikke skildre turen nedover svenskekysten i store ordelag, for sannheten er at jeg sov i to timer. Det gjør jeg ofte når vi er på tur. Sjåføren sier at det er helt i orden, så lenge han kan høre på radio, og det kan han selvfølgelig. Jeg sover jo.

broalite.jpg svinesundlite.jpg

På turen nedover forsøker vi alltid å glemme at det har kommet en bro mellom Sverige og Danmark. Når vi skal hjem igjen, så husker vi den. Da skal det gå fort, og kjører vi broa tar det nøyaktig 5 timer hjem til døra vår. I dag skulle det gå langsomt, og vi tok fergen over Øresund. Målet var Strandvejen. Der har vi kjørt hver gang vi har skullet til København de siste 28 årene eller noe sånt, helst en gang i året. Strandvejen gir oss en følelse av at noe er annerledes enn hjemme. Blått hav og blå himmel, – og ikke å forglemme de vakre husene. Noen er små og søte, – andre store og prangende. Det er nesten så jeg kan føle hvordan bankkontoen min ber om nåde. Selv om de eldste husene er vakre, så liker jeg nok nyfunkisvillaene best. Noen steder ligger gammelt og nytt side om side. Hva galt har jeg egentlig gjort siden jeg ikke kan eie et bittelite hus langs Strandvejen?

strand3.jpg strand2.jpg strand1.jpg strand4.jpg

I enden av Strandvejen ligger den gamle Strandmøllekroen. Der skulle vi ha lunsj. Og hvorfor skulle vi nå det? Fordi vi alltid har gjort det, – og fordi de har stjerneskudd. Strandmøllekroen er ganske loslitt blitt, – men likevel. I dag ble vi snytt. Det var stengt.

strandkroenstort.jpg

Så måtte vi bare kjøre videre. Vi hadde en avtale klokken tre, – og magen knurret. I stedet for å rote rundt, kjørte vi rett til bestemmelsesstedet – Gammel Kongevej. Der fant vi en hyggelig restaurant. Thv fikk sin hakkebøff, og forstå det den som kan. Bøffen, sausen og potetene er vel ok,- men et speilegg på toppen. Urrrggg!!! Selv valgte jeg en deilig wok. Det var rikelige mengder, og resultatet av det er at vi ikke kunne spise noen middag i dag. Etter to stykker brød i matpakke hjemme, er vi jo skrubbsultne til middag. Men varm lunsj klokken to har altså holdt i hele dag. Det får bli litt ost og brød i kveld, for vi har selvfølgelig investert i en Gammel Ole.

mat3.jpg mat1.jpg

Da vi skulle bestille hotellrom til denne turen, – og vi var tidlig ute, – var det ingen å oppdrive. I hvert fall ingen i vår prisklasse. Så ble det en leilighet. Det har vi aldri prøvd før. Prisen var rimelig, omtrent som et billig hotellrom. Nå kan vi leke at vi bor i København i tre – fire dager. Leiligheten er bitte liten og veldig hyggelig. Det meste er lekkert og ordentlig. Men som det framgår av bildene, er det ett rom som skiller seg ut. Pytt – der er vi ikke så ofte. Det eneste som er merkelig er at verten tydeligvis bor i leiligheten selv når hun ikke leier ut. Vi føler oss litt som inntrengere når hennes toilettsaker står på badet, hennes klær er i skapene og hennes mat er i kjøleskapet. Vi får tenke at vi er gjester. Uansett er det deilig å kunne kokkelere og ordne litt selv. Det er grenser for hvor lenge vi orker å være ute i byen, og med egen leilighet – og attpåtil med balkong, kan vi føle oss mer hjemme.

inne3.jpg inne5.jpg inne4.jpg inne1.jpg inne2.jpg inne6.jpg

Selv om det begynte å bli sent på dagen, måtte vi ut for å leke turister. Siden det var første dagen gikk vi like godt lysløypa. Dessuten skulle jeg ha noe småtteri på Søstrene Grene, – for sånt har vi jo ikke hjemme.

torvstort.jpg

Etter tråkking opp og ned i solvarme gater, tok vi sikte på en Irmabutikk. Vi hadde tross alt et kjøleskap å fylle.

gatestort.jpg

Og nå sitter vi her på verandaen vår og drikker et glass vin. På fanget har vi som vanlig hver vår PC, og det hele ligner mistenkelig på en kveld hjemme hos oss selv. Det er til og med vår grønne bil som står der nede i gården.

nuh.jpg

10 responses to “Turister i andres by

 1. Den foten trenger fotkrem.

  🙂

 2. Hvor er det spændende at læse, at I er i København! Jeg sidder her ikke langt fra jer – på arbejde. Det lyder som en skøn miniferie, og det er en rigtig god idé, når det kun tager 5 timer hver vej. Jeg er også glad for Søstrene Grene, som du er. Og sikke fine huse, du har fotograferet på Strandvejen – jeg er vild med det lile stråtækte hus nummer 2. Det er smart, at man kan leje en lejlighed – og så lige midt i byen! Håber du lægger mere ud – og rigtig god miniferie til jer begge to.

 3. Beskjeden er formidlet videre, Børge, – og fotkremen er med. Men han påstår at foten ser ut som den ser ut, – uansett.

  Alle bildene fra strandvejen ble tatt fra en bil i fart, Madame. En gang vil jeg sykle den turen, fotografere og hygge meg, – og kanskje ta et bad. Det kunne jo være en hel liten ferie bare det.

  Leiligheten er fin, men jeg tenker på alle dem i store byer som må klare seg med så liten plass til hverdags. Det er trangt!!!

 4. Dine billeder står fint, man kan ikke se, at de er taget i fart fra bilen. Ja, der er bestemt til en hel ferie, hvis man skulle fotografere spændende huse på Strandvejen.
  Lejligheder er så frygtelig dyre i København – og det er nok grunden til, at mange må bo så trangt.

 5. Velkommen til Danmark, jeg kan høre at du er hyppigere i København end jeg er 🙂

  I hygger jer rigtig, det ser lækkert ud med vin, PC og bare tæer 🙂

 6. Sikke dejlige billeder du har taget 🙂

 7. Det ser ut som om dere har det riktig koselig! leiligheten ser jo grei ut den,

 8. Nå, så ofte er vi nå ikke her, Lene. Det er to år siden sist. Men vi prøver å få til en tur i året. Det går som oftest bra.

  Hei, Marianne. Jo da, leiligheten er grei, men den har sine begrensninger. I dag tenkte vi at vi skulle steke litt mat her «hjemme». Jeg satte i gang både meg selv og kjøkkenvifta. Plutselig ringte det på døra. Det var ham i femte etasje som bare ville fortelle oss at vi ikke kunne bruke kjøkkenvifta, for den sendte all matosen opp i hans leilighet. Ooops – det var det ingen som hadde sagt.

 9. Tilbaketråkk: Et sted må man bo | Livet leker

 10. Tilbaketråkk: Når dyrt blir billig, – om å sove i København. | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s