Hvitt og vakkert

Det ble skidag, – selvfølgelig ble det skidag. Det er hvitt og vakkert over alt, tolv kuldegrader og strålende solskinn. Bedre blir det ikke. Så la vi i vei, 100 unger på ski opp i skogen og 50 unger og to lærere til akebakken.

ute

Jeg var en av de to som fulgte akegjengen. Bakken ligger like ved skolen og enda nærmere hjemmet til mange av elevene. Veien dit går gjennom et skogholdt og over et jorde. Snøen drysset fra trærne og det knirket under skoene når vi gikk. Det var som et postkort, – intet mindre.

s

For noen år siden beklaget vi oss over at mange elever ikke hadde skikkelig tøy. Sånn er det ikke nå lenger. Noe må ha skjedd. De aller fleste får på seg boblebukser, jakker og votter på en dag som i dag. Dette gjelder også de som har bodd en halvtime i Norge, og hijab og boblebukse er en helt grei kombinasjon.

a

Vi voksne fikk oss en hyggelig prat og en solbærtoddy. Det er på sånne dager vi ser på hverandre med et smil: Fullt betalt! Hvem andre kan stå i vintersola og slarve med en god venninne og samtidig være på jobb? Nå skal det sies at vi slarvet mest med elevene. Du ville bli overrasket over hvor mye tretten år gamle unger har å slarve med voksne om. Ungene løp opp og ned i bakken. De aket en og en, to og to og koblet sammen brett og kjelker til lange tog som føk i full fart ned bakken. Dette var moro!

l1

Noen av gutta har sett mye på jack ass på YouTube i det siste, og nå skulle fryktløsheten utprøves. Med mitt forferdelige lånekamera klarte jeg aldri å få fanget de riktig luftige sveva. Nå er ikke virkeligheten akkurat som på film. Det ble noen tryninger, og litt blod måtte flyte før vi gikk hjem. Heldigvis brakk ingen ben, og alle tenner forble i sine respektive munner.

blod

Når det er vindstille er ikke 10 – 12 kuldegrader noe å mase med. Det er rett og slett ikke særlig kaldt. Etter hvert som sola varmet, steg temperaturen til varme 6 minus. Likevel ble det lenge å være ute, og i tolvtiden gikk vi tilbake til skolen.

jenter

Det var alltid godt å komme inn etter en utedag. Det brenner i kinnene og man blir søvnig i kroppen. Etter litt lunsj og hvile, ble noen satt til å rydde litt i rotet vårt, andre bakte boller og laget lasagne til i morgen.

Da er det matematikkens dag.

kjelke

8 responses to “Hvitt og vakkert

 1. Sådan er vejret også her i Akureyri. Bare så utrolig dejligt og smukt

 2. Huff, sa jeg ikke gratulerer med dagen i går…? Jeg mente å gjøre det!!! På etterskudd, da; gratulerer så masse… Og skidagen ser jo ut som den var flott…! Her var det også skidag for minstemann på snaart 13, var i Tryvann igjen med snowboard… Nå skal jeg legge meg og sove, men vet ikke hvordan det skal gå, Kjæresten har på seg 24 timers blodtrykksregistrering og da pumper det og durer hvert kvarter. Han sover men det gjør ikke jeg… Lurer på å stikke inn til den andre sengen min, men det er jo litt trist da.

 3. Dessuten snorker han…

 4. Snakk om påskestemning. Det var noen nydelige bilder du har tatt.
  Jeg tenker dine 8.klassinger hadde masse å skravle med de voksne om, og jeg er glad for at dere tar dem på alvor og lar dem prate når de kommer. Da blir det enklere neste gang om de har noe mer alvorlig å ta opp.

  Forresten, jeg glemte nesten;
  Gratulere med dagen som var i går. Jeg håper du hadde en fin dag, og ble tatt vare på av dine.

 5. Hvor er det smukt at se, Hege, masser af sne og dejlig solskin! Dine unger er meget heldige.
  Vi har sjældent så meget sne i Danmark, måske bare én gang hver vinter i gennemsnit.

 6. Looks like you all had a lot of fun. Skidag must be very popular with the students.

 7. Det er både vakkert og smukt, Frida, – men nå er det nok.

  Håper du fikk sove, 9na, og at du hadde vett til å søke permisjon fra dobbeltsenga. Søvn er viktig.

  Jo da, Bodil, ungene tar kontakt og prater de. Det er ofte lettere med lærere, – skolen er en slags nøytral grunn.

  Vi har ikke snø så ofte vi heller, Madame. Dette er den første runden i år med skikkelig skiføre. Noen ganger får vi faktisk ikke noe.

  We did have fun, Amanda, and after your visit last year, I guess you know all about it. A letter flew through the Internet today.

 8. Tilbaketråkk: Kald luft, varme smil « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s