Det skulle tatt seg ut.

De vil at det skal være forbudt med utenlandske flagg i 17. maitogene. FORBUDT!

Tenk deg så at noen opponerer mot forbudet. Tenk deg at han går i 17.-maitog energisk viftende med det svenske, pakistanske eller malawiske flagget. Tenk deg at han blir kastet ut av toget. Tenk deg at han blir arrestert.

På nasjonaldagen feirer vi demokratiet og friheten og nasjonen, – og så skulle vi nekte noen å hilse oss med sitt hjemlands flagg.

Tenk deg avisoverskriftene rundt om i verden. Norge, demokratiets høyborg, arresterer noen for å ytre seg med et flagg.

Det skulle tatt seg ut.

Reklame

8 responses to “Det skulle tatt seg ut.

 1. Dette er jeg jo helt enig i. Så jeg har stjålet teksten din her og sitert deg i Fabian Stang tråden min (med link inn hit) http://www.vedal.net/blogg/?p=1075#comment-6150

  For meg er det helt surrealistisk at noen ønsker et forbud mot mennesker som feirer grunnloven (og herunder ytringsfriheten) vår med «gale» flagg. Dette er jo i beste fall selvmotsigende. Men når man nå en gang går så langt så må man ta stilling til hvordan man ønsker å reagere mot de som bryter dette forbudet. Hvis man ikke tar stilling til dette og har det klart for seg, så kan jeg ikke se at et forbud skal ha noen som helst funksjon.

 2. Okay jeg gemmer hurtigt mit danske flag 🙂

 3. Det er alltid hyggelig når noen lenker til tekstene mine. Sissel. Takk for det.

  Og Marianne, – det hadde vært bedre om du fant fram dine danske flagg og kom på besøk 17. mai.

  God helg alle sammen.

 4. boblerommet

  Debatten har vel noe med at nordmenn er VELDIG nasjonalistiske. VI er jo oppfostra på Asbjørsen & Mo. Min mening…

 5. Jeg kan være enig med boblerommet.
  For min del kan folk veive med hvilket som helst flagg de vil for meg i toget.
  Det er en dag som blir feiret og jeg føler meg litt utilpass når jeg går med et norsk flagg. Blir litt sånn, se her kommer jeg og jeg er nasjonalist…noe som jeg overhode ikke er…Jeg liker landet mitt men jeg forguder eller lovpriser det opp i skyene.

 6. Det er et poeng, Ingvild. Jeg har en kollega som er svensk. Han forteller at han ble litt kvalm og pinlig berørt første gang han var med på norsk nasjonaldagfeiring. Det ble så voldsomt nasjonalt.

  Kanskje trenger vi en offentlig debatt om hva det egentlig er vi ønsker å bruke 17. mai til. Kanskje trenger dagen til litt revisjon. Hva er det vil vil feire? Hva er det vi vil lære neste generasjon?

  Selv har jeg tenkt meg en tur til Sverige i år. Alternativt kunne jeg kanskje fått alle ungene på skolen til å lage absolutt alle verdens flagg i papir, og så kunne vi gått i tog og viftet med dem. Det kunne i hvert fall blitt moro.

 7. Alternativt kunne jeg kanskje fått alle ungene på skolen til å lage absolutt alle verdens flagg i papir, og så kunne vi gått i tog og viftet med dem. Det kunne i hvert fall blitt moro.

  Ja, kan dere ikke gjøre det – da skal jeg komme å kaste blomster på dere 🙂

 8. Det hadde vært veldig moro, Sissel, men det kommer neppe til å skje. Da ville vi nok fått foreldrene på nakken, – og noen ville (med rette) mene at vi brukte ungene i en demonstrasjon. Men moro hadde det vært.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s