En helg forbi

Det er søndag kveld og tid for ettertanke. Hva har jeg egentlig brukt helgen til? Jeg vet ikke riktig, men det jeg vet er at jeg er fornøyd. Dette har vært en av de helgene som føles lange og innholdsrike, men jeg må tenke over hva jeg egentlig har gjort.

Ingen skal beskylde meg for å sove til langt på dag, for jeg har vært oppe før ni begge dagene. Men jeg kommer ikke riktig i gang før jeg har lest avisene, og det tar sin tid. Avislesing er den aktiviteten jeg har brukt mest tid på. Sånn er det alltid i helgene. Jeg tenkte etter, talte på fingrene og fant ut at alt i alt har jeg nok sittet i min grønne ørelappstol og lest aviser i minst seks timer. Det er nemlig noe av det beste jeg vet.

lilla.jpg

Sosial har jeg også vært. Fra fredag til lørdag hadde vi besøk av en husvenn, S på ti år. Han var her og så TV, spilte data og spiste med oss. S er en høflig og beskjeden ung mann, og han er velkommen tilbake. Lørdag var jeg på kafé med to venninner: Høye rekesmørbrød og prat, prat, prat. En sånn deilig ekstravagant luksuslunsj. Om kvelden hadde jeg invitert min mor på gammeldags middag, og det skulle vise seg å være en god ide.

Og ellers? Vi har sett TV om kvelden, satt på et par vaskemaskiner, ryddet litt (alt for lite), lest noen kapitler hos Stig Larson, snakket med noen i telefoner, lest elevbesvarelser i nøyaktig 2 1/2 time (alt, alt for lite), bakt en kake til Thvs vinklubb og forberedt humanistisk konfirmasjon.

knopp.jpg

I dag har vi vært ute i det fine vårværet. Vi har besøkt et gammelt, forlatt hus og ruslet rundt i et område der jeg en gang pleide å jobbe. Da vi kom hjem viste det sterke solskinnet oss at vi antagelig har Norges mest uryddige hage, og det gleder vi oss til å gjøre noe med. Men ikke akkurat i dag. I dag tok vi bare en titt på alle vårtegnene som viser seg så usedvanlig tidlig. Tid til en prat med naboen over gjerdet ble det også, og det er det aller sikreste vårtegnet.

Noe mer av det som har skjedd denne helgen kan jeg nesten ikke gjøre rede for. Det har bare glidd inn i det alminnelige liv.

Men jeg er fornøyd.

hvit.jpg

5 responses to “En helg forbi

  1. sådan en weekend giver energi til resten af ugen, her var der blæst og dejlig sol, så vi har også nydt det 🙂

  2. Du får meget fra hånden i dine weekender, Hege, jeg er imponeret – også over at I åbner jeres hjem for andres børn. Jeg tror, I har et stort overskud, I deler ud af. Jeg har mindre energi end dig, men er jo også lidt ældre ;o)

  3. Vi er jo heldige som kan ha fri to hele dager hver uke. Og mye energi har jeg nok, men jeg tror det handler om at jeg deler opp timene i jobb og latskap, og når jeg er lat, så er jeg lat. Selv om huset skulle se ut som et bombenedslag, så gjør jeg aldri husarbeid, rydder eller lignende etter kl 1900. Da setter jeg meg midt ned i kaoset og gjør bare det som er lystbetont. På den måten får jeg overskudd.

  4. Oi, dere har jo sommer snart dere! Her oppe er det snø til opp på leggen! Savner Fredrikstad!

  5. Ja, dette er i Syden det, vet du. Men du kommer jo hjem i juni. Da Thv og jeg bodde i Finnmark, var det den tidlige våren vi savnet mest. Nå er ikke Trondhjem akkurat Finnmark, – men ingen ting er som Fredrikstad om våren – og på alle andre tidspunkt, egentlig.

    Velkommen hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s