Hyttehelg

lav.jpg

Vi bruker hytta vår veldig lite om våren. Det er ikke fordi vi ikke liker å være der, men det er så mye som skjer i byen på denne tiden av året. Det er en av de travleste periodene på jobben, og så er det alt som skal gjøres i hus og hage. Våren er også en årstid for selskapelighet, og så blir det få helger igjen til å dra på hytta.

Men nå har vi vært der. Vi dro ut 17. mai om kvelden, og det var utrolig deilig å komme ut i skogen etter all viraken i byen. Thorvalds brødre og resten av familien var også der, så det ble en smule sosialt. Det ble skikkelig hyttekos. Vi måtte til og med tenne opp i vedovnen, for det var ganske kaldt.

Om kveldene spiste vi tapas og drakk vin mens vi lot oss underholde av en god film. Det er merkelig dette med hyttelivet. Når vi er der ute får vi en helt annen ro i kroppen. Det er vitterlig nok å henge fingrene i, men ingen ting haster, og alt kan utsettes en dag eller to uten at det gjør noe.

Skolearbeidet måtte imidlertid gjøres, så jeg har sittet litt med elevtekstene mine, men det er også deilig på hytta. Ellers har Thorvald montert et party-telt i aluminium på kjøkkenverandaen vår. Ingen skal si at det ble pent, men praktisk er det. Vi er velsignet med en solrik tomt på toppen av en knaus, og når solen setter inn er det nesten umulig å finne en skyggefull spiseplass. Derfor har vi prøvekjørt med vanlige party-telt, og de fungerte utmerket på de fleste måter. Problemet er bare vinden. Når man holder til på en topp, vil vinden ta med seg det meste, og et sånt telt virker som et seil. Nå er stativet boltet fast i verandaen, og så får vi se om solen kommer.

blue.jpg blad.jpg

Nå i helgen har den bare tittet innom i ny og ne. Men regn og blåst har vi fått. I natt regnet det så voldsomt at jeg våknet av det. Heldigvis var det sol og blest da vi våknet. Dagen har vært ganske lat, men vi har også vært ute og gått tur i skogen. Vanligvis snur vi oss mot sjøen når vi er på hytta, men denne helgen har vi vært skogmennesker. Det var fuktig og fint med akkurat passe temperatur til å gå tur i. Det er rart hvor bleke fargene i skogen er sammenlignet med fargene hjemme i hagen. Der er det de sterke fargene som rår: Lilla syriner, røde roser, gule fredløs. I skogen er det grå lav, grønn mose og brun bark.

rot.jpg stokk.jpg bjerk.jpg finest.jpg

Akkurat som i hagen en det mye som blomstrer på denne tiden, både gran, furu og bjørnemose, men blomstene er mindre prangenede og mye mer beskjedne enn dem vi har i hagen. Det har også sin sjarm.

merlav.jpg gran.jpg trollmose.jpg furu.jpg

Selv om det fortsatt er en dag igjen av helgen, så er vi hjemme. Vi skal på fest i kveld, – og det kan fort komme til å bli en kontrast til det fredelige hyttelivet.

Reklame

6 responses to “Hyttehelg

 1. På den måde kan jo sige at, du/I har det bedste fra to verdner 😉

  PS. Dejlige billeder

 2. Ja, det er deilig både med byliv og hytteliv. Samtidig kommer de to av og til i konflikt med hverandre. Vi vil gjerne være begge steder. Et luksusproblem, men likevel.

 3. Flotte bilder. Får nesten «heimlengsel» av å se på dem:-)

 4. Når man tilhører to land, så er det vel umulig å ikke lengte både hit og dit ettersom hvor man er? Det er deilig i skogen i mai. Det lukter så rått og vått og saftig!

 5. Veslemøy og Sandra

  Hei Hege!
  Nå har vi googlet deg, og fant den lille beskjedne bloggen din. Mange fine bilder har du, og.. Vi må si du var veldig fin i bunaden din, men vi savnet deg i 17. mai-toget! Vi så Harald men ikke deg.. Det er høydepunktet for oss det, vet du. Hilse på Hege Glad i toget.
  Nå sitter vi på mitt lille rom og mimrer den glade tid på Kvernhuset (nå uten skog foran, og det er fortsatt merkelig). Ikke noe tvil om at vi hadde de beste lærene der oppe i skogen, og det savner vi nå. Vi befinner oss nå omringet av middelaldrende kunstnertyper og avdankede bransjefolk. Det kan bli litt slitsomt i lengden.. Vi savner derfor en sint Hege Glad som truer 9. klassingene fordi de tegnet på vår kjære Banan i Pysjamas. Vi savner en hyper og til tider distré Harald som hoppet opp på pultene og sølte kaffe på oppgavene våre mens han unnskyldte seg for at han ikke var ferdig med et eller annet vi ikke fikk i tide. Vi savner Therese som stod ved siden av og himlet med øynene. Vi savner å ha kyllinger og rotter i vinterhagen og det faktum at vi slapp unna med så mye fordi vi to er så fortreffelige mennesker, og dere var så glad i oss. Ikke sant? Jeg tror vi kan konkludere med at det ikke tar så alt for lang tid før vi kommer og besøker dere der oppe i skogen. Gled dere.
  Og kanskje, bare kanskje vi klarer å komme dit på et tidspunkt som alle tre er der. Men med vår kjære svenske og alle hans tidsfordriv er vel det mer enn det går an å håpe på..
  Stor klem fra
  Veslemøy og Sandra

 6. Så søte dere er, jenter – akkurat som før. Med sånne eks-elever, hvem trenger da nye? Vi har ganske mye moro der oppe på skogsskolen vår, ja. Truet jeg med å drepe noen? Hm – pussig, det må være lenge siden 🙂 – og helt sikkert fortjent. Foreløpig er alle i live. Bare kom på besøk, men som dere sikkert har merka når dere kommer, så er det fortsatt full rulle. Det beste er om dere kommer når vi har timer, for da kan dere være med i undervisninga. Vi trenger alltid litt hjelp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s