Geocaching som turistgaid

Selv om jeg synes geocaching er veldig moro, er det ikke så ofte jeg leter etter skatter på denne måten. Som oftest skjer det når vi er på ferie, – nå sist i København. Når jeg er inne på geocaching.com ser jeg at flere og flere cacher følges av en skikkelig beskrivelse, gjerne en lang artikkel om det stedet jeg skal ut for å lete.

Siden jeg bodde på Chrsitanshavn, fant jeg fram noen cacher jeg kunne lete etter der. Den første jeg fant var i Christian kirke. Stoffet jeg skrev ut om kirken fylte flere sider, og de gjorde det enda mer spennende å besøke den.

Det var en nydelig kirke. Selve kirkerommet var helt annerledes enn jeg har sett før. De fleste kirker er dype rom med alteret i den ene enden. Dette var i stedet bredt og vidt, og det ga et veldig annerledes inntrykk.

Dørene var store og buede, og det manglet verken på pynt eller gull. Inne var det detaljer av alle slag, og jeg som bare skulle finne en cache ble der både lenge og vel.

Jeg liker kirker, og jeg tror nesten aldri jeg har vært på ferie et nytt sted uten å gå inn i en kirke. Heldigvis er det plass for oss ugudelige også på sånne steder.

Geocachen, ja! Den fant jeg med en gang. Kirketjeneren hadde tillatt at den ble gjemt inne i kirken. Det begrenser mulighetene til å finne den, for kirken er jo ikke åpen til alle døgnets tider. Til gjengjeld var det ekstra moro å snike rundt der inne for å finne skatten, – en plastboks med bytteting, men de er mest for barn. Jeg nøyde meg med å logge besøket mitt.

Neste cache var også i forbindelse med en kirke, – den norske sjømannskirka, men det er en annen historie.

4 responses to “Geocaching som turistgaid

 1. Hei!
  Er det mulig å sende deg en e-post?
  Vi i Kopinor ønsker å kontakte deg fordi en av dine tekster har blitt brukt på eksamen i 2009

  Hilsen Kopinor

  • Nå ble jeg nysgjerrig. Handler vel om at en eller annen har plagiert en post fra meg på eksamen, – og blitt ferska av ephorus. Venter spent på mail.

   🙂

 2. Øhhhhhhhhhhhh – spændende. Altså ovenstående kommentar….. og hvis en har snydt, hvordan i alverden kan man så opdage det? Det må da være et usædvanligt tilfælde.

  Nåh, men det var jo slet ikke det jeg skulle skrive om; det var jo om Christians kirken. København har mange kirker. Nogen er store og nogen er små. De fleste af de store har jeg besøgt, men desværre ikke Christianskirken. Det er ærgerligt, for den er utrolig smuk og meget særpræget. De har også en meget kontroversiel præst, Flemming Pless, og han vist lige så kendt som kirken. 😀

  • Det er spennende, jensdrejer. Jeg vet jo ikke hva som har skjedd, men jeg lover å fortelle når jeg får vite det. Uansett er det ikke underlig om man blir avslørt. Helt fra grunnskolenivå og inn i universitetene bruker man et program som heter ephorus. Vi kjører tekstene gjennom det, og så sant plagiatet finnes et annet sted på nettet, skal det finnes. Jeg har også avslørt noen av mine elever.

   Og nå må jeg lese om Flemming Pless.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s