Äntligen hemma

Hyttemåneden er avsluttet, og selv om vi har hatt det deilig, var det godt å komme hjem til Vinterpalasset i går formiddag. Været viser seg ikke fra sin beste side, og i regn og blest er det faktisk mer å bruke livet sitt på her hjemme enn på hytta. Ikke sånn å forstå at vi har sittet inne. Vi har vært ute omtrent hvert minutt etter at vi kom hjem.

Her i dalen gror det noe helt vanvittig om sommeren. Jeg har tilbragt store deler av dagen med å klippe og klippe, – og resten av tiden har jeg brukt til å skjære. Rosene truer med å brekke, og syrinene som er like gamle som huset, trengte også en beskjæring. Siden regnet overrasket meg, ligger det nå hauger med kvist og kvas både innenfor og utenfor gjerdet.

Min mann, vinbonden, har en enda strørre jobb å gjøre. Den gamle drua hans truer som vanlig med å komme inn gjennom vinduene, og får den ikke snart en omgang med frisørsaksa, vil druene bli liggende i skyggen hele høsten. I gode år får vi over 20 kilo fra denne planten, – og i år er et godt år.

På vår lille tomt hadde det kanskje holdt med denne ene vinplanten, men sånn er det ikke. Thv har stukket dem i jorda både her og der, og det bugner av drueklaser over alt nå. Morsomst er det kanskje at de som vokser inn i utestua ser ut til å sette seg så fint. Fortsetter det i dette tempoet, vil hele taket være dekket i løpet av neste sommer.

På hytta har vi ingen utestue, og det betyr at vi ofte trekker inn når det regner. Sånn er det ikke her. Det siste døgnet har det både regnet og blåst, men vi har spist alle måltider ute. I går kveld grillet vi en svineribbe vi hadde rullet og fylt etter alle kunstens regler. Man har sett på Spise med Price, må vite. I dag har mamma vært på lunsj, og ellers bruker vi utestua til å ta pauser fra hagearbeidet, lese aviser og ha gjester. Jeg elsker å sitter der ute i sofasenga mi når det høljregner på utsiden, og det har det gjort i ettermiddag.

Det er i grunnen deilig å ha et hjem, og jeg hører virkelig til dem som føler at hjemmet mitt er min borg. Her føler jeg meg trygg og fornøyd. Jeg kjeder meg sjelden og det er alltid noe å gjøre av det hyggelige eller nyttige slaget, skjønt hyggelig og nyttig henger som regel sammen, synes jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s