Vi sparer – vi har

Som den faste leser av bloggen har fått med seg: I vårt hjem kastes intet. Det har sine sider, og det hender noen ler litt av hamstringen vår.

Men vi ler sist.

Collage1

Du husker kanskje at jeg var forlovet med en robåt? Det forholdet varte ikke, og det ble slutt mellom oss. Selv om det ble mange fine roturer, var det ikke like lett å komme seg ut av båten. Jeg har et vondt kne, nemlig, – og en Nordlansbåt er ikke det letteste å hoppe i land fra. Hadde vi hatt mer enn en båtplass, ville vi beholdt den, – men sånn er det ikke.

???????????????????????????????

Nordlandsbåten ble solgt, og ikke en krone gikk tapt. Deretter fant Thv fram familiens gamle båt, en Quick Herwa 12,5 som faren hans kjøpte i 1971. I mange år har den ligget under en presenning. Nå i vår pusset han den opp, og så gikk vi til innkjøp av en motor med omtrent 20 hestekrefter. Det gir passe fart for oss to.

???????????????????????????????

Det har blitt mange turer denne sommeren. Mest har vi forflyttet oss ut til de nærmeste badeholmene, men vi har også vært på Nordre Missingen, kjørt Vesterelva opp til byen og Østerelva ut med en liten snei innom Hvaler. Fisketur har det også blitt.

Den 43 år gamle båten gjør absolutt nytten, og Thv er en lykkelig mann.

???????????????????????????????

5 responses to “Vi sparer – vi har

  1. Det var et imponerende godt arbejde, Thorvald har gjort med den gamle jolle! Det må være morsomt at det lykkes! 🙂 Gode indstigningsforhold, selv om det måske ikke er så kunstnerisk udformet fartøj som Nordlansbåt. 🙂

    • Nei, Donald, – estetikken er ikke helt den samme. Denne har vi likevel hatt utrolig mye glede av i sommer. Fordi det er litt fart på den, har vi kunnet dra på skikkelige turer.

      • Det er et godt billede du har taget af kaptajnen! Og: Jada – selvfølgelig er den mere praktisk. 🙂

  2. Han er den beste kapteinen man kan få i den båten. Han kan den ut og inn, og vet akkurat hvordan han skal føre den når sjøen er litt grov.

  3. Jørgen Gresvik Schei

    Interessant å lese Carlos reisebrev. Har noen spørsmål rundt dette, så fint om du kontakter meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s