Bælvarmt

Det er sjelden det er så varmt her på våre kanter. Ingen tør klage, – det anses som litt umoralsk å klage på varmen her oppe under Nordpolen, – men det er faktisk for varmt.

Bare spør Puselus.

DSC08507

Det er bare ett levelig sted å være i sånt vær, og det er på havet. I dag har vi vært på Stensholmen. Dit må vi minst en gang hver sommer, ellers har det liksom ikke vært sommer. På veien ut tauet vi Lille-tanten og Mini-tanten, – for de har elektrisk motor på båten, men den har så lite strøm at den måtte spares til hjemturen.

DSC08518

Når man er på holme gjør man ingen ting. Man bare ligger der i sola og prater. Så spiser man en brødskive, drikker litt vann, snur seg og får sol på den andre siden.

DSC08526

Og så bader man, – helst flere ganger. I dag var det deilig. Friskt og fint, men likevel mer enn varmt nok til et svømme-bad. Blir det for kaldt, nøyer vi oss med et dukke-bad.

DSC08535

Vi prøver å drikke mye, men det blir aldri nok. Det kjenner man når man blir litt sånn slapp i kroppen og ikke orker stort. Det er deilig å ha ei hytte som ligger på en topp midt i sola, – men det blir egentlig litt for varmt. Heldigvis har vi et sted der det er skygge. På kjøkkenverandaen går det an å oppholde seg. Der er det skygge, og det går an å gre garn eller spise middag.

???????????????????????????????

I kveld kommer Marthe og Hanna-vovsen på besøk. Det blir stas. Det skal bli like varmt i morgen, – og vi klager ikke.

DSC08512

7 responses to “Bælvarmt

  1. Jeg klager heller ikke, men hold da op som jeg sveder, jeg er drivvåd og jeg har endda ikke været i vandet! Det vil jeg på søndag! God aften sammen med Marthe 🙂

  2. Jeg kan sandelig godt forstå at man ikke klager! Jeg har oplevet en dag hvor Oslo-borgerne badede i en lille så på Holmenkollen, og det gjorde jeg så også sammen med Malte. Det kølede. Når man ikke skulle lave noget, var det godt nok. Vi var på vej hjem, men det var den bedste dag nogensinde 🙂

    Men selvfølgelig skal man drikke hele tiden! Sveden strømmer jo ud som damp gennem porer i huden, så man bliver svimmel og kommer i ubalance hvis man ikke drikker. Jeg husker at det undrede mig, at min familie hold siesta fra 13 til 18 i Tehran i «sommermånederne» August og September. Men det gjorde man og det føles rigtigt.

    • Her har vi siesta døgnet rundt for tiden. Donald. Det er virkelig ferietid. Nå har vi akkurat vært nede på stranden og badet, og så er det tid for litt grillmat og spisskål.

  3. Samme her, jeg har akkurat nu revet mig løs fra klaveret og vil tage en «aftendukkert», nedsænke mit legeme i havvand her først på aftenen, som er lys og varm. Derefter gerne spiss-kål i en salat med alt muligt KOLDT i! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s