9. april 2014

Thv er på vei ut døra. De skal ha temakveld på skolen, – om 9. april, selvfølgelig.

Han har kledd seg for anledningen.

DSC07532

Alle foreldrene er invitert. Noen elever skal holde foredrag, mens andre har laget korte skuespill eller tablåer. Lærere og elever har laget utstillinger, og en del av det som stilles ut kommer fra vårt loft, fra Thvs familie.

DSC07527

Til og med en Willyes jeep fra 1941 har de fått tak i. I kjelleren er det 40-talls-café og museum.

DSC07529

Men for å være helt ærlig: Jeg ble mest opptatt av den fantastiske dressen han har kledd seg opp i. Selv om den er skreddersydd til en annen enn Thv, sitter den pent. Stoffet er en drøm å ta i, mykt, deilig ullstoff, og sømmen må bare beundres på nært hold.

Dressen fikk han i gave for lenge siden. Den henger på loftet og hentes ned på dager som i dag, når man skal leke historie. Det samme gjelder strømpene. De er så gamle at de muligens ble strikket før krigen, det vet vi ikke, men de er lappet og stoppet både her og der.

DSC07530

4 responses to “9. april 2014

 1. Gosj, for en kjekk herremann! Så gøy at du har slikt hengende i dine gjemmer. Da er det godt at «kastegenet» ditt er dårlig utviklet. He he..

  • Det synes jeg også. Kastegenet vil jeg ikke av med, – men det burde vært fulgt av et mer utviklet ryddegen. Noe må jo kastes.

   På lørdag var vi på bursdagsfest til ei venninne, og da hadde jeg på meg en sort og hvit tunika. Den ble innkjøpt i 1987 og er altså snart tretti år. Den som sparer hun har 🙂

 2. Så fin, både dress og hoser, og kar også. Jeg stopper lester (som det heter der jeg kommer fra) som mormor strikket. Jeg fikk flere par for minst 30 år siden og hvis man stopper hver gang de tynnes går det bra. Tror de blir passet på i alle fall i generasjonen etter meg.

  • Vi sier også lester. Mamma er fra Vesterålen, og i barndommen fikk vi hjemmestrikka, tjukke sokker fra en dame som het May. Dem kalte vi May-lesta.

   Og karen min er fin 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s