Rennende vann

Det er dette det handler om: Rennende vann.

???????????????????????????????

Egentlig er det et mirakel: Hytta vår er plutselig utstyrt med kraner med rennende vann. Varmt og kaldt vann under stort trykk.

Fantastisk!

Egentlig skulle vi ikke være med på denne kostbare oppgraderinga. Vi syntes vi hadde et aldeles utmerket system, – og det hadde vi også. Men tidene forandrer seg, vi blir eldre og til slutt hev vi oss på sånn litt på overtid.

Vi kommer neppe til å angre.

DSC07499

Varmtvannsberederen er stor, mye større enn den vi har hjemme. Det kan komme godt med, for Thv har lovet at det etter hvert skal komme et badekar ute på kjøkkenverandaen.

Inne i hytta er det mye som er nytt. På soverommet vokser det tre nye, tjukke ledninger opp av gulvet og inn i sirkingsboksen. Det er rør og brytere over alt.

DSC07500

Vi begynner å skjønne at det er fint vi har hatt profesjonelle mennesker til å gjøre denne jobben. Utenfor hytta er det oppsamlingskvern, og rør og ledninger tyter ut både her og der.

???????????????????????????????

På kjøkkenet er det kaos, men midt i rotet ser vi oppvaskmaskinen. Den har stått og ventet i stua sammen med vaskemaskinen siden i september.

DSC07494

Det aller fineste er selvfølgelig badet, men det får du ikke se ennå. Det er nesten ferdig, men bare nesten, – og før jeg viser det fram skal det være helt og aldeles ferdig. Det kan nok drøye fram mot sommeren før vi kommer så langt. Vi må tenke litt, nemlig, – på hva slags speil vi skal ha, og hva slags gardin.

Du får smøre deg med tålmodighet.

DSC07496

I formiddag stoppet vi i sommerbutikken, og der kjøpte vi alle slags vaskeremedier for vaskemaskin og oppvaskmaskin. Det er så moro! I butikken møtte vi en annen hytteeier, og han var like yr som oss.

???????????????????????????????

I dag dro vi ut for å starte nedvaskinga. Det er bare så vanvittig støvete og møkkete der ute. Rotet var vi klar over. Det er det vi som står for. Når man tømmer et helt rom for å gi det en ny funksjon, må man gjøre av alle greiene et sted. Rot er greit. Det får vi unna. Vi startet med soverommet, og nå er det ship shape og klart for trøtte kropper.

Verre er det med støvet. Det er støv absolutt over alt, – og først skjønte jeg ikke helt hvor det kom fra. Nå mistenker jeg at noen har blandet gulvstøp inne på stuegulvet. Det er noe som tyder på det.

Pytt – pytt! Aldri har jeg gledet meg mer til å rydde og vaske.

???????????????????????????????

8 responses to “Rennende vann

 1. Det ser hyggeligt ud – det fine trægulv, et gammelt smukt skab i træ, en magelig stol – spisebord med bænk, stribet gulvtæppe og det hele skubbet lidt til side.
  Det virker som om I har nydt at lave forbedringer!

 2. Selv synes vi bare det er skittent og rotete, Donald. Men i morgen etter jobb drar vi ut og bretter opp ermene. Vårt yngste barn og hans samboer vil gjerne bo der i påsken, – og det skal de få.

 3. Dejlig hytte, både med og uden, men:

  Rindende vand ER en fantastisk luksus.
  I mit barndomshjem var vi priviligerede, idet vi havde både rindende vand i hanerne og wc.
  En del af mine klassekammerater havde vandpumpe på gårdspladsen og lokum ved stalden, og tænke sig: det så sent som i midten af 1960’erne.
  Hvilken udvikling!

 4. Ja, jeg tænker som Farmer, hvilken udvikling!
  Det bliver en god påske for yngste barn! 🙂

 5. Det blir det, Donald. Jeg husker da vi var på den alderen og kom hjem til foreldrene på ferie fra studiene. Så skulle man inn i barnerollen og bo oppi foreldre og alt, selv om man gjerne ville være sammen med venner og ha sitt eget. Nå er vi og de i en så heldig situasjon at de kan flytte inn i sommerhuset og bo der, – og så kommer de på besøk til oss og det andre foreldreparet, og de kan til og med invitere sine egne venner. Det er luksus, – og vi vet det, og de vet det.

 6. Gleder meg til hyttebad-blogging etterhvert, Hege!

  • Det kommer forter enn du aner, for vi er så godt som ferdige. Vi valgte en speilløsning som ikke krevde så mye tenkearbeid. Badet er innviet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s