Ola Borten Furte-Moe

Igjen og igjen rykker Liv Signe Navarsete ut for å beklage at temperamentet løper av med henne. Denne gangen var hun forbannet på en eller annen partikollega som har lekket til pressen. Hun ville vite hvem det er og røke ham ut. Veldig forståelig for de fleste av oss, i hvert fall sånn på privaten, men i det politiske liv blir sånt oppfattet som smålig og uvesentlig. Det vet hun jo, – og så må hun altså trekke inn piggene igjen.

Senterpartiet har bestilt en rapport som forteller at det ble begått en del feil i valgkampen, en rapport de neppe ville bestilt om det hadde gått bedre. Sånn i ettertid må det analyseres og konkluderes, og målet er selvfølgelig å komme sterkere tilbake neste gang.

imagesCA066NW6

(Bildet er fra NRK)

Det jeg egentlig skulle si noe om, er kroppsspråket til Ola Borten Moe. At han og Liv Signe ikke er perlevenner, vet vi; de sier det også selv. Samarbeidsproblemer kaller de det. De er ikke de eneste topp-politikere som sliter med samarbeidet. Det som er spesielt med disse to er hvordan de framstår sammen på TV. Liv Signe prøver både med ord og kropp å dempe inntrykket av et dårlig klima. Ola bruker alt han har av kropp for å forsterke problemet.

Hvis vi forutsetter at mannen er normalt begava, at han vet noen om at kropp taler mye sterkere enn ord, da må det være bevisst, og det gjør det bare merkeligere. På pressekonferansen nå nylig sto han som en stokk ved siden av Liv Signe. Ansiktet var fullstendig dødt, nærmest som en trompete tenårig. Ikke én gang så han på henne eller viste noen som helst form for støtte. I stedet sto han vendt bitte litt bort fra henne med hendene samlet foran kroppen. Han oste av mistrivsel, mishag, misbilligelse, misliking.

Jeg synes det er merkelig. Hva tenker Senterparti-velgere om at han ikke viser alminnelig folkeskikk, at han ikke forsøker å være høflig og gjør det beste ut av situasjonen? Tror han at han tjener på å oppføre seg sånn? Tror han partiet tjener på at han står der og ser ut som en furten guttunge?

Det tror ikke jeg!

Reklame

3 responses to “Ola Borten Furte-Moe

 1. Hey! Ikke si sånt om trønderbøndenes egen Jude Law a gitt!

  Men seriøst. Har du noen sinne sett ham med annen type kroppsspråk? (forsterka denne gangen av en feit blåveis, tidenes rekvisitt spør du meg)

  • Så du mener han alltid kommenterer dem som står rundt seg på den måten? At det er hans personlighet?

   Jepp, – han er kjekk, – sånn å se på. Jude Law, du, liksom 🙂

 2. Hehe, jeg syns han stort sett alltid er mutt, sur, furten. Sjelden å se ham «åpne opp» for personene rundt seg med kroppsspråk ja. Men så har jeg ikke vært på nachspiel med ham heller.

  Liker egentlig gamleBorten bedre jeg. Hatt og truse, that’s my man.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s