Bladene i boken

Jeg snublet over disse bokmerkene på en blogg, – og så måtte jeg prøve. Det var ingen overraskelse at oppskriften ligger på ravelry.com. Denne er gratis, – og viktigst: Den kommer på et språk jeg forstår.

???????????????????????????????

Har du lyst til å prøve, er det bare å laste ned oppskriften, men egentlig kan du ta bare begynne å strikke: Legg opp to masker. Strikk en bitte liten stilk med kordteknikk. Det betyr at du strikker de to maskene på retten, og så legger du tråden bak og strikker dem fra samme side fra retten en gang til. Når du synes den er lang nok, lag et kast mellom de to maskene når du strikker på rettsiden. Dette kastet er heretter midtmasken. Du øker og feller bare på retten. Strikk fram og tilbake og lag et kast på hver side av midtmasken til det er stort nok. På de lange bokmerkene har jeg 11 masker på pinnen når jeg begynner å felle. Fellingen er som til raglan, i ytterkantene. På begynnelsen av pinnen tar du en løs av, strikker en og løfter den løse over. På slutten av pinnen tar du to sammen. Så strikker du til det er tomt og bladet er ferdig.

Lett som en plett.

???????????????????????????????

Jeg prøvde å strikke dem i ull. Det gikk ikke. Bomullsgarn må til, og det tynne er best. Når de er ferdige stiver du dem tre ganger på hver side med spraystivelse.

???????????????????????????????

Jeg har bare brukt restegarn i alle mulige farger. De melerte, brune ble penest, synes jeg, og da jeg ikke hadde mer garn, strikket jeg en helt brun, – og så fikk det siste bladet resten av det melerte garnet.

DSC06460

Det går lynfort å strikke et sånt bokmerke, og det er morsomt. Når de er ferdige, legger de seg så fint inne i boka. Hvor mye som synes på utsiden, avhenger selvfølgelig av hvor høy boka er.

???????????????????????????????

Da jeg hadde en pen samling bladranker, prøvde jeg å strikke en lang kord med et stort blad i enden. Det gikk helt fint. Man bare øker litt flere ganger, før man begynner å felle. Du kan telle antall hull i bladet for å se hvor mange økninger jeg har.

???????????????????????????????

Det siste her ble ekstra søtt, synes jeg. Først strikket jeg en ekstra lang kord med et stort blad i enden. Så plukket jeg opp masker i den andre enden og strikket et bitte, lite blad (Jeg tror jeg økte til 9 m på pinnen før felling).

Nå skal bunten fordeles rundt til en helt spesiell gruppe damer jeg kjenner.

Bokdamer.

???????????????????????????????

Reklame

7 responses to “Bladene i boken

 1. Hvor er de fine !!
  Dine damer er heldige:)
  Og rigtig spændende bøger du viser frem- tak for det –

  • Takk Miri. «Mors gaver» er min boksirkelbok i år, og den gleder jeg meg til. Jeg var nettopp og hørte på forfatteren fortelle om da hun fant sin mors julegavelister gjennom 40 år, – og så har hun bygde en roman rundt dem.

   Yahya Hassan leser jeg fordi jeg skal bruke noen av hans dikt i klassen min.

   Patti Smith ligger og venter her på bordet. Jeg har fått den av Marthe, men ennå ikke lest den Den står for tur nå.

 2. Nå så du har også Digte af Yahya Hassan – ja det må vi høre om.

 3. Jeg holder på å lese, Donald. Planen er å gå litt inn i et par av sidene sammen med elevene til våren. Hver gang jeg har tiende klasse forsøker jeg å ha en av de aller nyeste stemmene på pensumlisten. Dessuten står klassen midt i Midtøsten og revolusjoner om dagen, og da passer han også godt.

  Jeg har lest halve boken, og må si at jeg er litt forskrekket. Han har levd litt av et liv den godeste Yahya.

  • Jeg kan godt lide at du forsøger at have en af de nyeste «stemmer» med i pensum. Det forsøgte jeg også engang da jeg havde nogle engelsk-klasser – til stor undren for kolleger! 🙂

 4. For en god ide`! Søte var de også.

 5. – og veldig lette å strikke. Du finner dem på ravelry.com – helt gratis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s