Leftie

Jeg er ikke sikker på hva navnet skal indikere, men jeg regner med at det handler om leftie som i left overs. Sjalet er en perfekt mulighet for den med mye restegarn. Oppskriften fant jeg på ravelry.com, men det var etter at jeg hadde snublet over flere bloggere som strikket dette flotte sjalet.

???????????????????????????????

Nå har jeg strikket tre, og alle er strikket av restegarn. Dette første er strikket av finull fra Husfliden, og tro det eller ei: Garnet er snart tretti år gammel. Da jeg gikk på lærerskolen strikket jeg en del gensere i bruntoner, – og derfor hadde jeg så mye garn av den fargen. Riktig nok måtte jeg komplettere noe av det hvite, men finull er fortsatt i salg.

???????????????????????????????

Da jeg hadde kjøpt oppskriften, forsto jeg fort at dette ble for vanskelig. Oppskriften fantes riktig nok på svensk, men det hjalp så lite. Jeg fikk det ikke til. Heldigvis har jeg en kollega som påtok seg jobben med å forstå oppskriften, og med hennes instruksjon gikk det lett.

???????????????????????????????

Det hvite og rosa sjalet er mye mindre enn det første jeg strikket. Garnet er mykt alpakkaull, rester etter babytøy, og sjalet ser strikket spesielt til en jakke jeg har i samme garn.

???????????????????????????????

Når jeg først forsto oppskriften, forsto jeg hvor lett det er. Man begynner med tre masker, og så øker man både fram og tilbake i den ene siden, mens man feller i den andre. Sjalet vokser altså med en maske for hver rille. Bladene er heller ikke vanskelige. Det handler om en viss mengde økinger og tilsvarende fellinger.

???????????????????????????????

Jeg har lært teknikken videre til flere av elevene mine, og de har lært seg prinsippet lynkjapt (Les: I løpet av et friminutt). Arbeidet vokser og vokser helt til man feller av, så det kan i prinsippet bli så stort man vil.

???????????????????????????????

Dette siste sjalet har jeg strikket etter at jeg ryddet på loftet og fant ut at jeg hadde enda mer restegarn enn jeg trodde. Bladene er strikket i angorina lyx. Det har jeg fortsatt mye av, men bare litt av hver farge. Hovedfargen er i et garn min svigermor etterlot seg. Det heter She, og er laget av mohair og litt av hvert annet. Jeg synes det melerte garnet ga en fin effekt.

Dette siste sjalet har jeg ikke bruk for selv, så det skal få vente på den rette anledningen. Av og til blir jeg bedt om å bidra med en gevinst til en eller annen utlodning, og da skal dette sjalet få sin mulighet rundt en eller annen hals.

???????????????????????????????

4 responses to “Leftie

  1. Stadig noe nytt og disse sjalene var lekre. Alpakka er vennlig mot huden og varmer godt. Heldig er den som får det siste! Mine farger og passer godt til en nyinnkjøpt kåpe…

    Ønsker deg en riktig fin helg!

  2. Har sett det sjalet på et par strikkeblogger. Morsomt og sikkert veldig kledelig rundt halsen med de «tuttene» på den ene siden.
    Men grøss, sånne engelske ravelry-oppskifter er bare ikke no´for meg. Er stokk teit i å forstå strikkeoppskrifter, både på engelsk og dansk.

    • Enig! Jeg klarer ikke de engelske. Denne var på svensk, og den klarte vi å knekke i samarbeid. Dessuten er mønsteret så lett, at når du ført kan det, så sitter det i fingrene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s