Futt og fart på åttende

Tiende klasse er lærerens dessert, sier vi, og jeg spiser dessert i år. Det er nesten sånn at jeg glemmer hvordan det var å være lærer i åttende klasse.

Bare hver tirsdag blir jeg minnet om det. Da har jeg inspeksjon borte i åttendeklassegangen. For et liv! Over alt kryr det av unger. Niende og tiende sprer seg jevnt utover hele skolen. De nye åttendeklassingene har foreløpig mer enn nok med å utforske sin egen fløy og nye klassekamerater.

DSC06064

De hoier og skriker, hopper, danser, ligger på gulvet. Når de går forbi en de liker, dulter de til hverandre, dytter, kiler, erter – og plutselig ligger de i mølje på gulvet.

???????????????????????????????

Vi har bare to pauser hos oss, men så er de til gjengjeld på en halv time hver. Det gir rom til lek og moro, en liten salat eller kanskje litt lekselesing. Ved et bord sitter en gjeng jenter. Mattebøkene viser hvilke planer de hadde for pausen, men plutselig begynner de å tromme på bordet foran seg, og vips er de igang med å øve på The cup song. Den sitter ikke helt ennå, men de er på god vei; og jeg slutter ikke undre meg over hvor frie de er, hvor uredde. Tenk å sitte der med en flokk medelever og en totalt ukjent lærer som publikum, – og så bare begynne å synge, just like that.

???????????????????????????????

De er masete, minstingene våre, men jeg suger til meg av all energien de utstråler.

Neste år er det min tur igjen.

Jeg gru-gleder meg.

DSC06066

4 responses to “Futt og fart på åttende

  1. Neida, du trenger ikke grue deg. Han er pent oppdratt. I kveld har han jobbet med fortellingen sin «Spøkelseshuset på Sunnmøre».

  2. Tuller du med meg, eller, Doctrine? Er han klar allerede? Han er jo nyfødt! Velkommen skal han være.

  3. Jeg vet. Det er rett og slett skummelt at han skal ned til dere til høsten! Han lærte jo å rulle fra mage til rygg sånn omtrent for to uker siden, ikke sant? Han går i en kjempefin klasse nå, så tror det blir noen fantastiske unger dere får!

    • Da får jeg håpe at det er jeg som trekker vinnerloddet. Jeg skal så godt som sikkert igang med ny åttende i morgen, – da er det + 30 % sjanse for at han havner hos meg,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s