Noe annet

I dag morges varslet jeg at vi kulle gjøre noe annet i dag, – noe som kunne redde oss fra nesten 30 varme varmegrader. Valget falt på Amager Strandpark, – og for å si som danskene: Hold da kæft, mand, hvor det var fantastisk!

Han kjekke på sykkelen der, er forresten mannen min, om du lurte.

???????????????????????????????

Vi har bodd på Cab inn-hotell i København titt og ofte, og vi har alltid vært fornøyde. Når man betaler 650 kroner eller deromkring for et dobbeltrom, er det meste greit. Ikke i natt. Rommet vårt hadde et vindu som bare lot seg åpne på gløtt, og det var sinnsvakt varmt ute. Det endte med at jeg måtte stå opp for å ta en iskald dusj midt på natta.

Derfor altså: Tidlig opp og ut på stranda.

???????????????????????????????

Amager Strandpark ligger på – eh – Amager, – og det i sykkelavstand til byen. En kunstig øy med dertil hørende lagune er konstruert langs 4,6 kilometer av kysten. Tre broer fører ut på øya, og der er det altså strand på to sider. Det gir – nettopp: 8 kilometer sandstrand. Det kan man trenge når 1,2 millioner københavnere skal avkjøles.

Amager

I den ene enden av stranda har man rekonstruert et gammelt badeanlegg. Der er det grunne områder, dype områder og badeinnhegninger for menn og kvinner adskilt. Innenfor de kjønnsdelte gjerdene kan man bade uten klær, – og ikke minst: Den som av ulike grunner ikke skal eller vil bade sammen med det annet kjønn, har et fristed.

DSC0512

Og badevakter var det både her og der, – i beste Bay Watch-stil.

???????????????????????????????

Vi sykla fram og tilbake på sykkelstiene, før vi la oss til på håndklærne våre. Det er nemlig støpt sykkelstier i betong langs hele promenaden. Her føk syklister, folk med barnevogner og rullestoler fram og tilbake. Det var utrolig flott tilrettelagt.

???????????????????????????????

Med omtrent en kilometers mellomrom var det en bro over til fastlandet, og samme sted var det kiosk med is og vann, – og toiletter.

???????????????????????????????

Jeg har aldri forstått at vindmølleparker skal være stygge. Utenfor Amager står 20 strunkne møller på rekke og rad, og jeg synes bare de er flotte.

???????????????????????????????

Snudde vi hodet i den andre retningen, kunne vi se Øresundsbroa langt der borte, og over den lå flyene i kø mens de gikk inn for landing på Kastrup.

DSC05147

Man er altså ikke på landet eller langt ute i naturen når man er på Amager Strandpark, man er nesten midt i en millionby; og det er det som er så imponerende. Fellesferien er over, og til tross for 29 grader i lufta, var det god plass der ute i dag. Vannet var rent og friskt, 21 grader varmt, og vi fikk både solt oss og badet. Egentlig trodde vi huden vår var ferdigherdet for i år, men Thv kaller oss bare onkel Hummer og søster Reke, og han påstår at han ikke behøver å slå på lyset når han skal lese i kveld.

10 responses to “Noe annet

 1. Du er den bedste guide i min hovedstad – det var spændende at læse og dejligt, at I nyder jeres ferie!

 2. Er helt enig med Madame her. Det er dejligt at læse dine indspark om København. Du får vist mig masser af steder jeg skal hen og som jeg ikke har set. Tak for det 🙂

 3. Ser så fantastisk ut!

 4. Hilde Kværner

  Takk igjen for et fint reisebrev med gode beskrivelser. Nå har jeg utvidet Københavnhorisonten min 🙂 Jeg har også sett en del av København med omegn oppigjennom årene- både turiststedene, alle slottene, museer og fornøyelsesparkene, Klampenborgparken med alle hjortene, bortgjemte kneiper og perler, artige butikker, og flere ganger også besøkt byen i faglig sammenheng med høyt utbytte. Jeg har jo en far som er på evig pipejakt og som i alle år har vært på fornavn med marihuanagutta i Christiania, så jeg har vært med på de underligste steder, he he. Har ikke opplevd Amager Strandspark, så takk for titten og inspirasjonen 🙂 Nå skal jeg lese mer om det.

  • Så bra, Hilde. Vi ser at vi må forberede oss når vi skal til København. Vi elsker byen, men hvis vi ikke legger en plan for å oppleve noe nytt, blir vi lett gående i de samme spora om og om igjen. Dessuten er byen best på sykkel og best når det ikke er for varmt.

 5. hihi – og du har været lige i min baghave. Mathias bor med udsigttil amager strandpark – jeg har 2.5 km derned…… der var jeg hele min barndom, ungdom, med børnene og tro mig – jeg kommer også til at være der i min alderdom.
  Dejlig beskrivelse af min lokalitet

  • Jeg vet jo at du bor på Amager, Marianne, – men ikke at Mathias bor så nær strandparken. Det var virkelig fint der, og det må være en drøm å bo så nær at man kan bruke stranden om sommeren uten at det betyr en lang reise.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s