Olsens etterkommere

Vi ble 29 til lunsj i går, og da jeg skulle telle opp hvor mange barn, unge og gamle vi var, endte det opp med omtrent en tredel av hver gruppe med et aldersspenn fra 0 til 70 år. Det var da det gikk opp for meg at Thv og jeg hører hjemme i gruppa De gamle. Sånn er det bare.

???????????????????????????????

Den siste av de gamle døde for fire år siden, og i fjor tok noen av etterkommerne etter Nils og Gustava Olsen initiativ til å invitere oss på sitt sommersted på ei bitte lita øy bak Hankø. Da sa det seg selv at det var vår tur i år.

???????????????????????????????

Det er ikke bare – bare å få det til å passe for alle. Gjestene er bosatt i Nederland, Trondhjem, Oslo og Fredrikstad, – og vi ville jo gjerne ha med alle. Likevel – 29 er slett ikke verst. Været var som det skulle være, men jeg tror nok vi skulle fått plass inne også. Dette er uhøytidelige folk, som hadde tatt til takke med trange forhold.

???????????????????????????????

Litt kynisk sagt: Det er lett å like folk man ser sjelden. Likevel er jeg overbevist om at jeg kunne trivdes sammen med denne gjengen selv om jeg så dem ofte. Thv og jeg snakker alltid om det når vi har møtt den utvidede slekta hans: Så synd de ikke bor nærmere.

???????????????????????????????

Men nå fikk vi altså en fin formiddag sammen. Det ble spist og drukket, pratet og ledd, – og vi gamle nøt synet av de unge som satt sammen og hygget seg. Om man ikke nettopp omgås og er i samme miljø, kan det jo være fint å vite om hverandre, kjenne hverandre litt.

Ny mappe

De store barna hadde det også fint. De rigget opp en beauty-salon på kjøkkenverandaen, og noen av oss fikk flettet håret vårt, mens andre fikk på neglelakk i varierende farger.

???????????????????????????????

Jeg pleier å være veldig flink til å beregne hvor mye mat jeg trenger. Det hadde jeg ikke vært denne gangen. Det ble alt, alt for mye, – men det er råd med den pølsa som er for lang. Vi hev oss rundt og inviterte på etterpålag, og så er det problemet løst.

???????????????????????????????

2 responses to “Olsens etterkommere

  1. Hvor er det fantastisk at I kan finde tid og sted at samles. Jeg er overrasket over at så mange kunne komme, rent praktisk kunne få kalenderen til at passe, men det viser jo netop at det er dygtige mennesker med en evne til at planlægge 🙂

    • Du kan tro det var et puslespill, Donald, å få det til å passe for så mange. Vi savnet vår Marthe og et par andre av de unge, – men neste år er det en ny mulighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s