Jeg liker sesongmat, mat jeg bare spiser et par ganger i året; krabber i oktober, pinnekjøtt i desember, jordbær i juni. Rett før vi flytta på hytta høsta jeg all rabarbraen i hagen. All og all, forresten, – det er ikke mer enn en fire – fem kilo, men nå ligger den i fryseren og kan brukes utenfor sesongen også. Det er grenser for hvor mange rabarbrakaker jeg kan bake i løpet av mai og juni. Men god er den. Oppskriften finner du i bunnen av denne posten.
Og så er det makrellen, – de små, nye, sprellferske makrellene, som vendes i hvetemel, salt og pepper før de sprøstekes og spises med salat og nypoteter.
Namse!
Rabarbrakake med marengs
180 g mykt smør
180 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 knype salt
4 eggeplommer (fra store egg)
270 g mel
3 tsk bakepulver
8 ss melk (til deigen blir myk og kan røres)
4 eggehviter
250 g sukker
100 – 200 g nøtter eller mandler, grovt hakket
½ kg rabarbra, vasket, tørket og skåret i små biter
Rør smør, sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er kremet.
Tilsett eggeplommene, en om gangen.
Bland mel og bakepulver, og rør det litt etter litt i smørblandingen, sammen med melken.
Hell deigen i en rundform. Det er lurt å legge bakepapir i bunnen
Glatt overlfaten med en slikkepott.
Pisk eggehvitene nesten stive, pisk sukkeret inn i 2-3 omganger, og pisk til det blir stivt.
Vend rabarbra og mandler/nøtter i marengsmassen, og smør den oppå deigen.
Stek kaken i ca 40 minutter ved 200 grader.
Kjøl den i formen på en rist, før den skjæres i stykker.
Serveres med krem/is/kesam. Den er god varm rett fra ovnen, men nesten bedre etter en dag i kjøleskapet.
På grunn av marengsen, kan den ikke fryses.
Jeg kan sagtens følge dig – jeg holder også af sæson mad- asparges inden skt. Hans fx.
🙂
Hei Hege!
Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no