Vi er på plass

Da har vi starta hyttesesongen. Hittil i år har vi faktisk overnatta på hytta åtte ganger, og det er mye til oss å være. Nå bor vi her. Vi forlot byhagen, utestua, klematisene – alt sammen og flytta oss og kattene ut på hytta. Heldigvis hadde vi både mat og klær, i hvert fall det mest nødvendige her ute. Vi prøver å ha litt dobbelt opp på denne tida av året. Med 15 minutters biltur mellom boligene våre, går det godt an å bo både her og der på en gang.

???????????????????????????????

Det skal ikke skjules at sommerferiedepresjonen min er på plass, selv om vi har hatt verdens flotteste sommervær i dag. Selv om jeg har kilometer med bøker å lese, tekster å skrive, vegger å male, skolearbeid å planlegge – så har jeg ennå ikke funnet hode og hale på ferien. Men det kommer. Det gjør gjerne det. Thv har ingen minusfølelser når ferien setter inn. Han bare koser seg, og i dag har han revet en hel utedo, svingt motorsaga og hatt det aldeles fortreffelig. Jeg har ryddet og fått skikk på kåken, og så har vi hatt Kusinen på besøk sånn ved lunsjtider. Det lyste avgjort opp dagen.

I morgen skal det regne.

CIMG1335

8 responses to “Vi er på plass

 1. Så bra, jeg liker rutiner og liker at du gjør det samme hvert år 🙂 Men blir det ingen sommerferiestarttur på dere i år? Jeg er ikke installert i sommerresidensen enda men har vært der masse denne våren og flytter på fredag 🙂

  • Godt observert, 9na: Vi pleier å starte ferien med en tur ut i verden. Nå har det seg sånn at vi har hevet oss på et vann og kloakk-opplegg her på hytta, og det koster sine trillioner, – særlig siden vi like godt skal smelle til med bad og oppvaskmaskin og hele smørja. Ikke fordi vi har så lyst, men fordi vi føler at det er dumt å ikke gjøre det nå, – før kommunen uansett forlanger det. Derfor altså. Vi forsøker rett og slett å holde igjen litt. Men blir det regn, regn, regn – da hiver vi oss på en avbestillingstur til landet Syden. Nå bygger Thv bod, jeg skriver på et par ting, vi leser og leser, – ikke minst om Hunn-feltet borte hos deg. Dit må vi på en ekspedisjon. Vi har også vært mye på hytta i vår, mye mer enn tidligere faktisk. God sommer!

 2. – Så imorgen skal du sidde med tæppe om dig og høre regnen falde stille og roligt på bladene på træerne rundt om dig, med en kop kaffe i kruset på bordet og en god bog. Du er heldig! Jeg synes der er syvhundrede år til jeg har ferie….

  • Omtrent sånn, Gowings. Regnet er i hvert fall på plass, – men jeg har holdt meg innendørs. I morgen skal det også regne, – men så kommer solen.

 3. Hege! Jeg er så glad for at du har satt navn og ansikt på disse (tross alt lette) sommerferiedepresjonene, for jeg følte meg alldeles alene med dem før jeg leste bloggen din i fjor, eller kanskje var det lenger siden? Jeg sliter også med overgangen. I dag snek jeg meg en liten tur innom jobben for å plukke opp ei bok, og jeg tok meg selv i å somle litt på veien ut. Men jeg vet jo at ferie er finfine greier bare jeg kommer skikkelig inn i rytmen. Neste uke tenker jeg det blir andre boller!

  PS. Vi er også på vann og kloakk-opplegget, vi innså som dere at det sannsynligvis ikke finnes noen vei utenom. Rørleggere holder på akkurat nå, faktisk.

 4. Det er dumt at noe som er så etterlengta skal føre til gruff på sjela, men sånn er det. I år gruffer det ille. Jeg tror rett og slett jeg hdde hatt det best om jeg kunne jobbet hele året, men hatt mange ekstra lange helger, noen korte dager og fri de få ukene, to for eksempel, som jeg reiser bort.

  Vann og sånn, ja – hvilket rørleggerfirma bruker dere? Vi har ikke kommet så langt, og vil gjerne ha tips.

 5. Alle hyttene ute hos oss bruker Even O. Jensen. Vi står for så vidt fritt til å velge hvem vi vil, men dette firmaet har håndtert de andre hyttene og holder allerede på der, så vi gikk for dem, vi også. Jeg er spent på når de blir ferdige. Etter planen skulle jeg reist ut i morgen med egne barn, tantebarn og kompisbarn, men det ser ut til at det mangler en ganske viktig del til doen, og uten do blir det litt vanskelig å være der. Jeg krysser fingre for snarlig løsning.

  • Even O Jensen er erfarne på området. Det er de som har hele anlegget her hos oss også, – så de har nok å gjøre om dagen. Vi skal få dem eller et annet firma til å komme med et anbud på baderomsgulv til oss nå i sommer. Planen var at Thv skulle bygge bad og hele greia, men vi tror vi har ombestemt oss og for en gangs skyld «ringer etter en mann», som de sa i gamle dager, de som hadde penger til det. Skal vi gjøre alt selv, tar det veldig lang tid, og for mye fritid går med.

   Takk for svar, og lykke til med doen. Det er varslet fint vær.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s