Dagen i dag var en deilig dag

En eller annen gang i forrige uke hadde jeg plutselig tjue tobakksplanter i bilen. Jeg snublet over dem på vei fra jobben til hytta, og de var billige. Derfor tjue. På hytta plantet jeg omkring halvparten, de andre ble liggende i bilen, så plasserte jeg dem på verandaen og vannet dem, før jeg føk ut på hytta igjen.

Det har vært litt travelt, og litt mye hit og dit, kan man si.

???????????????????????????????

Da jeg dukket opp av arbeidsuka i går kveld, oppdaget jeg at det så sånn ut. Ti tobakksplanter lå veltet og fortapte på verandaen og gispet etter vann. Sånt er det heldigvis råd for. Det kommer alltid en helg, og vips var plantene fordelt i diverse potter i selskap med mer jord og godt med vann.

Sånn.

Ferdig.

???????????????????????????????

Sola skinner og det er veldig sommer. Jeg har tilbragt omtrent hele dagen på kne i hagen. Noen løvetenner trodde de hadde sluppet unna massakren her om dagen, men jeg kom grusomt tilbake. Jeg har klippet naboens hekk (på min side), luket, bundet opp klematis og roser og prøvd min nye kantklipper.

Thv har fått en brukt sykkel til å bli ny. Det var ei som hadde ytret ønske om en sånn tohjuling til bursdagen sin, og etter et par timer var ønsket innfridd.

DSC03840

Jeg tror hver hagedag legger minst en ekstra dag til mitt liv. Når været er som i dag, kan jeg gå sånn å pusle i timesvis. På hverdagene jobber vi i lange strekk, og hvile får vi først om kvelden. I helgene er intervallene korte. Luke litt der, lese en avis her; klippe en hekk først, drikke en smoothie etterpå.

DSC03841

Om to uker kan vi sulle rundt så mye vi vil fra morgen til kveld. Da er det sommerferie i sju uker. Det haster i grunnen ikke for meg med den ferien. Jeg liker som kjent vekslingen mellom jobb og fritid, og som Gerd Kristiansen sa her om dagen: Vi jobber ikke stort mer enn til sammen halvannet døgn per uke her i landet. Fri har vi visst nok av.

???????????????????????????????

Jeg glemte visst å fortelle at vi har vært i barnebursdag i dag også. Derfor sykkelen, altså.

DSC03860

3 responses to “Dagen i dag var en deilig dag

  1. Jeg siger som dig, at hver havedag lægger mindst en ekstra dag til mit liv. Hor er det sødt at se de tre små piger.
    Rigtig god weekend til jer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s