Betydningen av et drivhus

Hvis du lurer på hvorfor man trenger et drivhus, – se bare her:

DSC03690

Legg merke til det høye gresset i bakkant. Plenen har kommet sent i år, og vi har bare klippet en gang. Vi la merke til det i fjor også: Under plastikkstolen fra IKEA vokser gresset vanvittig godt. Man skulle tro at den melkehvite plasten stopper noen solstråler, – men tydeligvis ikke mange nok til at det hindrer veksten. Det blir et skikkelig drivhus under der.

DSC03691

Det er sommer i hagen. Endelig! De hvite syrinene er i ferd med å blomstre, og de lilla ligger like etter.

DSC03692

Noen roser og annet småtteri har avgått ved en vinterlig død, men det er ikke mer enn at vi fint kan erstatte det. Noen planter ser til og med ut til å ha klart vinteren fint. Alle clematisene kommer kraftig og godt, noen faktisk bedre enn i fjor. Denne er plantet for å blande seg med druen. I fjor kravlet den seg oppover drueplanten og stakk fram et vakkert blomsterhode her og der.

DSC03693

Endelig er sommeren her. Været har vært varmt og strålende de siste dagene, og vi rusler rundt i hagen: Planter noen potteplanter her, setter opp en takrenne der. Det skal males litt hist og pist og et nytt gjerde skal opp. Poenget med en hage er ikke å bli ferdig, men å pusle med de små og store prosjektene i et uterom. Vi er heldige som har et sånt.

Ridderspore

4 responses to “Betydningen av et drivhus

  1. Lys er det som oftest nok av, er andre vekstfaktorer som styrer veksten i minst like stor grad. Gras må ha 6 – 8 grader for å vokse, så det er ikke rart at det vokser godt under stolen din 🙂

    • 6 – 8 grader, ja, – det har det nok fått under den stolen. Jeg blir likevel alltid overrasket over hvor vanvittig stor forskjell det er på veksten utenfor og innenfor.

  2. At pusle i en have er noget af det bedste at bruge sin tid på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s