Aldri så galt

Det har sine fordeler å jakte kadaver i ei 85 kvadratmeter hytte. Det blir rent! Ikke visste jeg at det var så mange gjemte hulrom i sommerresidensen. Riktig nok var vi på hytta for å gjøre den sesongklar, men det får da være grenser.

Ettersom neseborene våre ble fylt av stinkende luktmolekyer fra et eller annet dødt, ble letingen mer og mer febril. Hvor skulle vi begynne?

???????????????????????????????

Først støvsuget vi over alt, mens vi dro fram alle møbler. Så var det kjøkkenets tur. Kjøleskap og komfyr ble dratt fram, – og når de først var ute fra veggen, fikk vi selvfølgelig vasket bak der. Alle kjøkkenskap ble tømt og hyller og topper vasket og skurt. I sin desperasjon dro Thv til og med fram noen av kjøkkenbenkene, men det prosjektet stanset jeg. Vi kan ikke demontere hele kåken, og dessuten luktet det ikke inni/bak/under kjøkkenskapa, – i hvert fall mente vi det, – men hvem vet. Når løsnet du sist sokkelfrontene på kjøkkenbenkene dine for eksempel? Tenkte meg det, ja. Det er trangt under der, og jeg er kort i armene, men når jeg la meg på magen, fikk jeg vasket helt ut til veggene.

???????????????????????????????

Og sånn fortsatte vi. Etter at Thv hadde klatret opp på taket og sjekket pipa (Feieluka tok vi aller først), ble teppene snudd og vendt, kriker og kroker støvsugd, hemsen gjennomsøkt, sengetøy løftet og madrasser snudd, senger dratt fram, vedlager demontert, gulv vasket, uten at det gjorde inntrykk på den døde.

Men ettersom vi sniffet oss gjennom huset, fikk alle flater en vending med såpevann; så får vi bare trøste oss med at vi nå er i besittelse av Norges ryddigste og mest hygieniske hytte, med unntak av liket, da. Det ligger fortsatt der og puffer ut stink og stank.
Den ligger i hvert fall i et rent mausoleum.

Lampe

Reklamer

7 responses to “Aldri så galt

  1. Ville en hund ikke kunne finde liget?

    • Sikkert, Rasmine, men det hjelper så lite. Ville hunden kunne finne presis hvor den ligger, eller bare sånn cirka? Nå håper vi det blir en liten mumie før vi kommer ut neste gang, – for mumier lukter ikke.

  2. Mitt tips er at det ligger et dødt dyr i veggen. Det lukter død og fordervelse.

  3. Det er i hvert fald dejligt med et rengjort hjem, men fandt I senere det døde dyr?

    • Nei, og det gjør vi nok heller ikke, Madam. Vi tror vi har lokalisert det under gulvbordene eller inne i veggen på et bestemt sted på kjøkkenet. Da vi om ut 17. mai var lukten betydelig redusert. Nå håper vi at det bare er en liten mus. Den vil slutte å lukte ganske snart, og så få vi leve med at det ligger en linten muse-mumie i veggen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s