Det lukter død og grønne erter, og dessuten er jeg værsjuk!

Jeg trodde ikke jeg hadde anlegg for værsjuke, men nå altså!

???????????????????????????????

Dette bildet tok jeg ute på hytteverandaen sist søndag. Da skinte sola, og vi fikk et lite håp om at sommeren var på vei, – men det ble med det. Vi spiste en improvisert lunsj i sola, svigerinnen malte stoler og håpet var lysegrønt.

Men det var det bare håpet som var. Siden da har det vært grått, grått, grått, og det har regnet. Naturen trenger regn. Regn er fint. Fint er det likevel ikke at vi nærmer oss 17. mai uten et grønt blad. Det er trist og grått over alt, ikke en gang krokusen har dukket opp i hagen vår hjemme.

???????????????????????????????

Neste helg er det pinse, og vi har lyst til å finne på noe. Jeg tok en titt på langtidsvarslene på yr.no, men der var det ingen sol å finne. Skulle vi være på hytta? Regn, skyer og et solgløtt. Kanskje en tur sør for Vänern nede i Sverige hadde vært noe? Regn og skyer. Hva med Danmark, København? Regn, regn, regn!

Nå er vi her på hytta, og tåka har ligget lavt over tretoppene hele dagen, men det er ikke det verste. Da vi begynte å fyre i kåken i går kveld, kjente vi en umiskjennelig lukt av kadaver. Først tenkte vi at det var en mus, men dette lukter mer som hundre av slaget. Det samme opplevde vi i fjor, og da fant vi synderen utenfor soveromsvinduet vårt. Der ligger det ikke noe i år.

Nå har vi hatt fram kjøleskap, komfyr og sofaer. Alt er inspisert og vasket. Det blir i hvert fall rent. Kjøkkenbenken er demontert og tatt fram, vi har sømfart alle skap og skuffer, men uten resultat. Nå i kveld mener vi i hvert fall at vi har lokalisert skiten til kjøkkenområdet, så er det bare å håpe at vi finner det under et skap eller sånn, skjønt det tviler jeg på. Det er ikke rare hulrommene der. I morgen skal Thv krabbe under hytta for å se om det ligger en grevling på lit de parade et sted der nede.

Skrekken er at vi ikke finner noe. Hva gjør vi da? Demonterer vegger og gulv og hele sulamitten? Men hvor begynner man? Vi kan da for fanden ikke rive hele hytta i håp om å finne ut hvor hunden ligger begravet.

Ikke er det varmt i vannet heller!

2013-05-08 17.48.57

9 responses to “Det lukter død og grønne erter, og dessuten er jeg værsjuk!

 1. Foråret er kommet til Danmark, så jeg krydser fingre for at det når Norge inden 17.maj 🙂 Og lugt af rådne dyr er bare så forfærdelig

  • Det er jo vår her også, Lene, – men det går så sakte, og det er så kaldt, og solen vil ikke leke med oss.

   Det lukter ennå forferdelig her.

 2. Badet dere da?

  • Nei, – som du ser prøvde jentene seg, men med jakka på, og da ble det ikke noe. Helt greit for meg. På denne tida av året bader jeg bare som et stunt, og da helst sammen med unger.

 3. Fare for en grønn Trønderheim 17. mai. Hvis det er en trøst. Men det er det vel ikke. Med den lokale faunaen på lit de parade i sommerparadiset

  • Ja, her er det grått, Ragnhild. Hakkesettmakan! Kaldt og jævlig. Men naturen skal man være venner med, – det er lite annet som nytter. Vi får trøste oss med at det lukter friskt og godt, røttene får vann og alt går i langsomt tempo.

 4. I skulle være taget til københavn i dag, hvor der loves sol, og så er der jo en spænende Peter og Ping-vandring. Lykke til med at finde kadaveret!

  • Kadaveret ble ikke funnet, så det får bare ligge der til det blir en tørr og fin mumie uten lukt.

   Vi skulle gjerne vært i København, Madame, men det er satt litt på vent. Vi vurderer en tur sørover akkurat når skolen slutter, sånn ved Sankt Hans-tider, men ingen ting er bestemt ennå.

 5. Tilbaketråkk: Aldri så galt | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s