Å konkurrere med en skjerm

Endelig er det fredag og helg. Ute strutter våren, når to store og to små lander i huset vårt. Matvarer skal pakkes ut, mat lages og alle fyker hit og dit. De to små ser sitt snitt, og plutselig sitter de med hver sin skjerm i fanget. Mye bra kan sies om skjermtid, – mye har vært sagt også, – ikke minst her på bloggen, – men hver ting til sin tid. Ungene har selvfølgelig ingen sperrer, og jeg lurer på hvor lang tid de kunne bli sittende sånn, om ikke vi stanset dem. Det er faktisk fristende for oss voksne også å la dem sitte der, og det er litt skremmende. Kombinasjonen unger og skjerm betyr ro og fred for foreldrene. Våre to er ni og ti år gamle, og en times tid om dagen med PC-lek er nok.

Så må vi ta oss sammen og finne på noe.

Depron

Noen ganger holder det å be dem lukke skjermen å finne på noe annet; andre ganger er de tiltaksløse. Det er da det er fint å ha en Thv som hiver seg rundt. I dag fant han fram noen biter Depron og litt lim, – og vips var tre, fine fly konstruert. Så skulle de dekoreres, før ungene føk ut i vårsola for å fly. Glemt var PC, NRK-Super og alt som het passiv underholdning. Et par timer ble brukt på flyving, lek og moro, og da de kom inn var det andre leker som trakk.

???????????????????????????????

2 responses to “Å konkurrere med en skjerm

  1. Yupp. Skjermtid er ro og fred for voksne, men kanskje ikke like utviklende for fysikk og koordinasjonsevne. Egenproduserte fly derimot …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s