Bitte små livsnyterier

Det er visst tidlig påske i år, og det påstås at det er grunnen til at det er så kaldt. Kanskje det, men så lenge himmelen er klar, og vi er langt ute i mars, er det klart sola varmer.

???????????????????????????????

Ute ved havet er det noen som lengter. Foreløpig får badeflåten ligge i fred, men den ligger i hvert fall klar og varsler om at det snart er tid. Det gjør en forlatt bikini også.

???????????????????????????????

Jeg har inspisert hagen i håp om å kunne starte litt onnearbeid, men det er for tidlig. Det ser aldeles forferdelig ut der ute: Rot i utestua, et partert juletre på verandaen, rot og skit over alt, – og det verste er at skrammelet er frosset fast i bakken. Eller kanskje er det det beste, – så kan jeg ikke slite med det nå i påsken.

I stedet ryddet vi oss en plass i solveggen, og serverte oss selv et glass hvitvin og litt hjemmelaget rotfruktships. Det burde du prøve.

God påske!

???????????????????????????????

5 responses to “Bitte små livsnyterier

 1. Rotfruktchips ser digg ut. Er det med litt olje og salt over før ovn?

  Glad påsk!

  • Potet, perrsillerot, rødbeter, gulrøtter skjæres i tynne skiver, vendes i bitte litt olje, bare nok tl at saltet fester seg og drysses med salt. Saltet trekker ut fuktigheten. Så legges de på et bakepapir hver for seg og hives i ovnen på 180 grader, gjerne med varmluft. Utfordringa er at det går fort, og de ulike grønnsakene har ulik fuktighetsgrad. Neste gang skal jeg steke hvert slag hver for seg.

   En grønnsak av hvert slag gir faktisk ganske mye ships.

 2. Se dét er en god måde at holde ferie på 🙂

 3. Takk for oppskrift Hege. Hm, vil jeg prøve i ettermiddag.

  • Gjør det, Elisabeth. Tenkte jeg skulle ha en skål med disse neste gang vi har gjester. Litt annerledes enn den vanlige posen med Sørlandsships og peanøttene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s