Fredag klokka 14.25.

Klokka to er det slutt på skoledagen, og elevene kan gå hjem. Det gjør de fleste. Men hver dag er det ganske mange som blir igjen på skolen. Noen henger i gangen noen minutter, bare for å skravle litt,- eller kanskje de tar et slag bordtennis. Andre forlater ikke skolebygningen før etter flere timer. De gjør lekser, hjelper en klassekamerat før prøven dagen etter eller bruker skolens PC-er. Det hender til og med at noen må oppfordres til å gå hjem rett og slett fordi dørene skal låses.

Jenter

I vår klasse er det hjelp å få hver mandag og onsdag. En lærer og en assistent stiller med arbeidslyst og et fat frukt, og så skuffes det unna litt arbeid. Det er frivillig om man vil delta, men det hender at noen blir holdt tilbake med mild tvang. Det er hvis lista over utestående arbeider begynner å bli for lang. Ingen har hittil klaget noe særlig over det.

Det kan være tungt å starte på en ny arbeidsøkt etter at man har kommet hjem, og det er nok grunnen til at mange gjør som de to jentene på bildet: Når klokka er to, finner de fram leksene sine og fyrer løs. Etter en times tid er jobben gjort, og de kan virkelig ta fri. Dessuten er det jo ganske hyggelig å sitte sammen sånn i vårsola.

God helg.

Reklamer

One response to “Fredag klokka 14.25.

  1. Takk likeins Hege 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s