Fast nedslag i hverdagen

Vi har vært en uke i Syden, – absolutt ikke fordi vi fortjener det, men mer fordi we can. Jeg blir verken deperimert eller sur av vinter og mørketid. Jeg liker bare sol og sommer bedre. Og nå er vi altså i den priviligerte situasjon at vi kan kjøpe oss billett på en luftbuss, sjekke inn på et hotell og så velte oss ut i sola.

???????????????????????????????

Jeg får alltid en sånn snikende følelse av at jeg burde latt være. Det koster penger å reise til varme strøk midt på vinteren. Vi brenner av flybensin og velter oss i luksus bare for å få litt sol. Når jeg kommer til et sånt hotell med massevis av ansatte, får jeg den ubehagelige følelsen jeg alltid kjenner når andre skal varte meg opp, og jeg får alltid behov for å spørre de ansatte på hotellet om de har gode lønns- og arbeidsforhold. Noen ganger gjør jeg det også.

???????????????????????????????

Vi har bodd i det de i charterverdenen kaller en bungalow. Vi kaller det et lite rekkehus. På rekke og rad i en pen bue lå disse små leilighetene. Det fine med å bo sånn, er at man får en hjemmefølelse. Når man har sin egen bakhage, sin egen forhage, et lite kjøkken og alt man ellers trenger, kan man lulle seg inn i tanken på at man bor i dette lune paradiset en stund.

???????????????????????????????

Vi er rutinemennesker. Hver morgen sto vi opp og gikk for å spise frokost i spisesalen. Som oftest skjedde det sånn i halv åtte – åttetida. Når vi kom tilbake begynte det så smått å bli lyst og fint, og sola snek seg innpå oss. Det er ikke særlig varmt så tidlig, så vi satte oss nesten alltid til med litt rettearbeid før dagen kom skikkelig igang. Og hele tiden kunne vi høre bølgene bak palmene.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Vi pleier å være ganske aktive når vi er på ferie. Vi leier bil, og så kjører vi hit og dit og over alt. Vi besøker museer og kirker, kjører i fjella og besøker byer. Vi har vært på noen turer denne gangen også, men mest av alt har vi ligget ved bassenget, solt oss foran og bak og på siden. Det har vært vanvittig deilig.

???????????????????????????????

Frokosten på hotellet var fin, men neste gang bestiller vi neppe frokost. Det er litt pesete å gå i en spisesal for å få seg frokost om morgenen, og når alt kommer til alt ender vi jo opp med et egg og et rundstykke hver dag, og det kunne vi like gjerne servert oss selv.

???????????????????????????????

Ellers har vi spist ett av måltidene ute hver dag. Noen kvelder spiste vi middag på hotellet. Der var det både stilige omgivelser og god mat. Likevel var lunsjen på den shabby restauranten på nabostranda minst like god og ikke minst veldig hyggelig. Det har gått med noen sardiner denne ferien, for å si det sånn.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Det er aldri vanskelig å få seg en matbit før sengetid, og vi hadde flere hyggelige kvelder ute i varme sommernetter midt i ferbruar. Thv trenger litt mer mat enn jeg. Her nøyde jeg meg med å være publikum til hans møte med en pizza.

???????????????????????????????

Det er bratt på Gran Canaria, og mosjonen er aldri langt unna, hvis man vil. En kveld gikk vi opp for å se på hotellene som bokstavelig talt henger i fjellveggen rundt stranda. Jeg går gjerne opp dit, men kunne aldri bodd der. Hadde jeg lagt meg i for å sove der oppe, ville jeg garantert våknet av et fallemareritt.

???????????????????????????????

Vi gikk også tur langs veien oppover og oppover for å se på utsikten. Akkurat som hjemme var det satt opp skilt som advarte mot stensprang. Som om vi kunne gjøre noe med det.

???????????????????????????????

Og så gikk vi turer på stranda både om dagen og om kvelden:

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Den siste kvelden kjørte vi til Puerto de Mogan. Der spiste vi middag nede i havna, så på folkelivet og fikk med oss den siste stemninga før det hele var over. Akkurat da kjente jeg at jeg ikke hadde noe stort behov for snø og kulde riktig ennå.

DSC02632

Fredag morgen satt vi på et fly i retning Rygge flyplass. Flyselskapet Orbest, det vi fløy ned med, hadde gått konkurs, – og det ble et stort fint Thomas Cook som fikk oss hjem til hverdagen.

???????????????????????????????

Det er fint å komme hjem fra ferie på en fredag. I løpet av helga har vi både pakket ut kofferter og fått unna litt skolearbeid, og i morgen er det opp i otta igjen. Det blir helt sikkert fint.

Og snart kommer våren.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

4 responses to “Fast nedslag i hverdagen

 1. Skrev en lang kommentar, men tror du ikke at den forsvant? Ut i intet, til og med… Nå blir det forkortet kommentar!

  Alle på GC er sjeleglad for at turistene fortsatt kommer. Arbeidsledigheten nærmer seg på Kanariøyene nærmer seg 35%. På øyene var det 262 823 arbeidsplasser i 2011 og det utgjorde 34,2% av alle arbeidsplasser på øyene. Tør ikke tenke på hvor høy arbeidsledighetene hadde blitt uten turisme!

  Kjekt å se bilder fra kjente steder og jeg ser jo at dere har hatt det supert. Og at dere avsluttet ferien med middag i mitt vinterparadis, var jo ekstra koselig da!

  Har jeg mulighet for frokost når jeg reiser alene, bestiller jeg gjerne det. Ikke fordi jeg spiser så mye, men fordi det blir mer sosialt. Blir man på nikk med noen i frokostsalen, så utveksler noen ord når man treffes ellers også.

  Skiltet som advarer mot steinsprang er høyst reelt. Da jeg ferierte i Cura for 10 år siden opplevde jeg et forferdelig uvær. Bodde på første apt.hotel til høyre i bakken bak det lille senteret. Politiet kjørte rundt og via megafon ba de folk holde seg innendørs. Blogginnlegg om den opplevelsen her: http://sollerlover.blogspot.no/2009/12/uvr-pa-gran-canaria.html

 2. Klart det er viktig for GC at turistene kommer. Det er et levebrød. Jeg får bare litt identitetsproblemer når jeg skal være på den derre mottakersida. Så lenge de som serverer meg og rer opp senga mi er skikkelig betalt, er det greit. Thv kommenterte en dag at et par av damene som vasket romma våre gikk av vakt og kjørte av sted i sine ganske fine biler. Det likte vi.

  Jeg tviler ikke på at skilta er reelle. Vi så flere steder at det lå digre blokker i og ved veien. Det er derfor jeg synes det ser så skummelt ut å skulle bo i de blokkene som henger i fjellveggen. Jeg tror det må være mange flinke bygningsingeniører på GC.

 3. Det lyder som en dejlig ferieuge, I har haft, Hege, og sikke nogle fine billeder. Jeg har ikke været sydpå i cirka 10 år, men kan godt få lyst, når jeg læser om jeres oplevelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s