Bading i sju minus

Vi har vært på TanumStrand i dag. Vi besto denne gangen av Thv og meg, Store C, Lille M og Lille J. Med tre unger i baksetet ble turen nedover alt annet enn kjedelig. Etter 28 år i bransjen, er vi erfarne småbarnsforeldre, og ingen ting overlates til tilfeldigheten. Før vi var ute av kommunen, var det en som ville ha brus fra bensinstasjonkjøler var tørst. Da var det bare å helle opp medbragt saft, uten å legge merke til et litt skuffet fjes. Det var fort glemt til fordel for Mitt skip er lastset med både det ene og det andre, tøys og fjas om mye moro.

???????????????????????????????

Det er flere grunner til at vi velger Tanumstrand framfor nabobyens relativt nye badeanlegg. En grunn er at bassengene i Sarpsborg er så befolket at det lukter nedlagt sild. På Äventyrbadet over grensen er det kan hende litt slitt, men som vanlig var det til gjengjeld stille og rolig: En og annen norsk familie, noen middelaldrende par som badet mens de ventet på kveldens dansband, en gruppe mennesker med behov av det slaget som ikke er kompatibelt med mye folk og bråk – og så var det oss.

???????????????????????????????

Med 20 – 30 badegjester i bassengene, slipper ungene å stå i kø til rutsjebanen. Vil man i sitte i boblebadet er det ledig, og det er liten sjanse for at de små skal forsvinne i mengden.

???????????????????????????????

Her hjemme var det minus elleve da vi satte kursen sørover. På TanumStrand var det noe lunere, men fortsatt minus sju. Og så blåste det litt. Sånt merkes når man går ut med bare naken, våt hud å beskytte seg med.

???????????????????????????????

Det var friskt, for å si det sånn, og man kan jo lure på hvorfor vi gjør det. Ungene syntes det var helt fantastisk! Det er et stunt. De fleste andre vil jo ikke. De hyler med høye hvin bare man åpner døra ut i kulda. Når våre små da tripper ut, får de en åtgaum som føles godt. Og så kaldt er det jo heller ikke.

DSC02357

I hvert fall ikke i utendørsbassenget. Det var helt greit, i hvert fall når man kom fra minus sju. Og så var det inn i varmen igjen, opp i et terapibasseng med så mange varme grader at det nesten brant i huden.

DSC02341

Vi elsker å bade vi voksne også, gjerne lenge. Likevel er det en utfordring å få ungene opp av bassenget igjen. Planen var to timer i vannet. Det ble tre. Som vanlig. Men fint var det.

Anbefales.

???????????????????????????????

10 responses to “Bading i sju minus

 1. At bade i minus 7 grader !!!!
  Uf, dét er koldt !
  Men sikke en dejlig udflugt I alle havde 🙂

  • Det er ikke så kaldt, Miri. Man er varm når man går ut, så blir man kald og når man til slutt går ut i vannet, så er det betydelig varmere enn luften, noe som resulteter i at det føles fint. Og så var vi jo ikke ute så lenge om gangen.

 2. Det lyser glede og energi av bildene dine, Hege. Jeg smiler.

 3. Kalles kanskje sisu?

 4. Det er rart at vide, at der stadig er vikinger tilbage lidt længere nordpå 🙂

  • Visst er det fint at vi fortsatt har vikinger, Gowings. Sånne stunt som dette er verdens enkleste måte å få positiv oppmerksomhet. Et lite bad i isvann er enkelt å få til.

 5. Det er nogle søde billeder! Når der er sne, men ikke is på udendørsbassinet, så må det være opvarmet? Det er nok morsomt for børn, som hurtigt omstiller sig. Voksne (ældre) mennesker, som bader i isvand, skynder sig jo op efter et par sekunder og føler sig som vældig brave, men det er altså lige på grænsen til at give hjertechock – man skal passe lidt på 🙂

  • Det er nok oppvarmet, Donald. Utebassenget er fobundet med innebassenget med en port. Den var lukket denne dage. Jeg aner ikke hva slags temperatur det var, men uansett oppleves det jo som varmt når luften er så iskald.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s