Dermatophagoides pteronyssinus

Alle jordens skapninger har sin funksjon og berettigelse. Det gjelder også sengemidden. Men når man vet at det kan være opptil to millioner sånne små edderkoppdyr i ei eneste seng, kan det kanskje være greit å fornye bestanden av og til. Jeg mener, – det må da bli mye innavl hvis man ikke bringer inn litt nytt blod.

Sengemidd lever av våre døde hudceller, og all ære til dem for renovasjonsjobben. Men så må de jo kvitte seg med det de spiser også, – og da er vi der: Det kan være greit å redusere litt på bestanden. Kanskje noen hundretusen hadde vært nok.

Midd er hardføre kryp (Det finnes faktisk 45 000 arter av dem.). Det må mange, mange kuldegrader til for å kverke dem, i hvert fall ti, og aller helst bør de fryse lenge hvis de skal dø av det, minst i tre timer.

I dag har det vært minus tretten isblå grader her på våre kanter, selv om sola faktisk har avgitt litt varme. Midden ble kastet ut av vinduet sammen med dyner og puter, og der lå de i seks timer. Nå er de nok døde alle sammen, uten at vi sender blomster til de pårørende av den grunn. Dynene er rista, men det slår meg at vi har fått noe nytt å tenke på: Hva er best, – å ha to millioner døde eller to millioner levende Dermatophagoides pteronyssinus i senga?

DSC02123

Reklamer

8 responses to “Dermatophagoides pteronyssinus

  1. Døde. Defintively

  2. Det skal jeg da huske! Vi får også kuldegrader her. Jeg havde ellers tænkt at det var på tide at købe en ny dyne 🙂

  3. Tak for tippet, Hege – jeg foretrækker dem i den døde udgave!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s