Jul på skolen

DSC01306

I år holdt vi koken helt fram til juleferien. Så sent som på onsdag hadde vi en stor historieprøve, men så var det tid for litt kos og gøy og moro. Jeg må bare innrømme det: Jeg liker ikke kos og gøy og moro på skolen. Når 53 unger skal spise godterier, underholdes med quiz, se filmer, serveres grøt og alt og alle bare flyter omkring, – da får jeg grønt flass bak øra!

Gi meg heller en spenstig norsktime.

DSC01311

Fredagen derimot, den kan jeg like. Da går vi i kantina og blir underholdt med sang og musikk. Elevene våre får øve seg, noen på å stå på scenen, andre på å være publikum. Begge deler er like viktig. Vi voksne blir like overraska hver gang. De er så flinke. Når et par hundre unger sitter med hodet på skakke og hører på sine medelever synge, da får vi voksne godfrysninger nedover ryggen. De er så flinke, – og veldig modige der de står.

DSC01299

Når forestillingen er over, skal alle hjem, men først er det utdeling av karakterer. Det er en hyggelig seanse der hver og en blir ropt opp og må komme fram for å motta karakterpermen. Hender trykkes og klemmer utdeles. Det hører også med. Og så er det tid for litt prat før de rusler hjem i snøværet.

DSC01340

Rottene fikk rent strø og mat. Egentlig skulle de være igjen i klasserommet i jula, og jeg skulle stikke oppom med litt mat og kos. Men plutselig fant ei av jentene ut at hun skulle ringe hjem og spørre om hun kunne ha dem på rommet sitt i jula, – og det fikk hun lov til. Så ble det juleferie på Tina og Betina også, – de heter nemlig det, gnagerne våre.

DSC01367

Det er ikke vanlig at vi gir hverandre julegaver i klassen, men i år hadde en av de unge mattelærerne gjort et unntak. Han lurte litt, Jonas, da han så at det sto en gave på pulten hans. Til Jonas, sto det, – men det sto ikke hvem den var fra. Hva kunne det være.

DSC01288

Først ville han spare den til julaften, men vi fikk overtalt ham til å åpne den. Det var ei vekkerklokke, ei vekkerklokke med veldig, veldig høy og intens lyd. Hvorfor fikk han den, mon tro?

DSC01310

Til slutt var alle ute av døra, og vi kunne låse og lukke før vi gikk på lærerværelset for å spise lunsj. Det er juleferie, – elleve dager med juleferie.

God jul!

DSC01303

2 responses to “Jul på skolen

  1. Det var spændende at læse om jeres jul på skolen, Hege, og jeg kan slet ikke stå for dine billeder af de søde mus (eller måske er det rotter) – vi havde mus i mange år.
    Fortsat rigtig god jul til jer!

    • Det er nok rotter, Madame. De heter Tina og Betina og bor i klasserommet vårt. Når vi kommer om morgenen står de og holder i sprinklene og vil ut, -og det ordner vi. De har et større bur de leker i om dagen, og nå skal vi forsøke å få tak i et kaninbur av det slaget som står ute, – så får de litt variasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s