Ser du hva det handler om?

Undervisning er kunsten å forenkle uten å forvirre.

7 responses to “Ser du hva det handler om?

  1. Noe med krigen kanskje?

  2. Tampen brenner.

  3. Opptakten til 1. verdenskrig. Det er noe med de røde pilene fra Østerrike/Ungarn mot Serbia…….

    • Jepp! Fargekodene representerer Trippelalliansen og Trippelententen. Pilene viser hvilke land som angrep og i hvilken rekkefølge. De vanlige karta er så detaljerte at ungene blir forvirra. Derfor bruker jeg sånne posisjonskart i tillegg (selvfølgelig ikke som erstatning) for vanlige kart.

  4. Smerten starter rund navelen og vandrer ned mot venstre side av buken. Dette forvirrer meg veldig, for blindtarmbetennelsene vandrer ned til høyre. Derfor tror jeg dette heller dreier seg om litt meteorisme (veldig mye luft i magen), der luft beveger seg lengre nedover i tykktarmen. Så har du illustrert sterke smerter i øvre del av magen som brer seg ut til begge sider. Du mener kanskje at det går bakover også, og det er veldig karakteristisk for den sinte, lille bukspyttkjertelen som ligger på bakre bukvegg der oppe. Her har du kalt den Ty, og ikke pancreas, som er litt forvirrende, men ok. Så har du tegnet leveren, «Stor», og da tenker jeg at du snakker om en person med stor lever. Dette er ofte steatohepatitt (fettlever), og du har tegnet at det er den som gir smerte fra bukspyttkjertelen. Dette er litt forvirrende, men jeg skjønner hva du mener – bukspyttkjertelbetennelse utløses jo ofte av stort alkoholinntak, som også kan gi steatohepatitt. Det høyresidige lyskebrokket har du kalt Italia. Den der prikkelinja til høyre er vel et gammelt midtlinjearr tenker jeg, sikkert fra rundt 1. verdenskrig (da la de gjerne slike snitt) som har dratt seg litt mot venstre med årene…

    • Du verden. Et mangfoldig sykdomsbilde og en voldsom diagnose, men det passer vel godt på Europa sommeren 1914. En sort hånd var også involvert, og den slags kan i følge PST være smittsomt. Pasienten bør overvåkes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s