Overgangstider

Ennå holder vi litt på sommeren, eller kanskje det er sommeren som holder på oss. Ute er hagen fortsatt grønn og full av blomster, og den lurer oss nesten til å tro at det er juli og ikke september. Det er et lureri vi kan leve med.


Men det er altså september, snart oktober, – og så kommer vinteren med alt det jeg ikke liker. Da er det best å være forberedt. I år har vi ikke klart å produsere nok ved selv, og det var ingen vei utenom.

Da vedbilen kom, ble Thv mer enn fornøyd: En Unimog! Hadde det vært han som skrev denne posten, ville dere blitt presentert for bilder av understell og andre intime deler på den digre bilen.

Han kunne sine ting, sjåføren. Uten å nøle rygget han inn mellom portstolpene, og vips hadde vi en og en halv favn tørr, fin bjerkeved i oppkjørsla vår.

Sånn så det ut på fredag. Nå er alt borte. I løpet av helga har vi stille og rolig fått alt på plass i kriker og kroker. Thv har gjort mesteparten, fylt trillebårer og stablet i kjeller og uthus. På søndag hjalp jeg til med de siste lassa, og så var jobben gjort.

I kjelleren fikk vi plass til litt under en favn, – tre lag ut fra veggen. Denne veden rører vi ikke før det blir riktig kaldt og ufyselig ute. Mens det ennå er levelig å gå ut, krabber vi under verandaen ute og plukker ved der.

Men ennå er det altså sommer, nesten, litt, – og veden skal få ligge i fred for oss ennå noen uker. Fram til da skal vi plukke tomater i hagen og kose oss med den siste sommerresten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s