Lykken er en badedam

Om et par dager glir vi over i september, og høsten er her, enten vi vil eller ikke. Allerede nå har jeg kjent den første høstlukta: Den rå lukta av råttent løv, regn og røk, – men ikke i dag. I dag skinner sola, og vi kan late som om det fortsatt er sommer.

Like ved her vi bor, har vi en badedam. I gamledager havnet vanet på byens ølflasker, og da var det forbudt å bade i dammen. Ikke sånn nå. Dammen er ganske forlatt, og egner seg godt til en avkjølende dukkert. Det er merkelig at ikke flere benytter seg av dammen på varme sommerdager.

Vi bor midt i byen, og dammen ligger noen få hundre meter fra huset vårt, opp en vei, bort en sti og så ligger den der og blinker i ettermiddagssola. Tilsig og avrenning er godt, og dammen er ren nok til å bade i. Varmt var det også, – i hvert fall varmt nok for oss.

9 responses to “Lykken er en badedam

  1. Dejlige billeder fra jeres lile oase! Og så store de to unge mennesker nu er blevet.

  2. Tilbaketråkk: English-lekser | Livet leker

  3. Elise og hennes venner har badet der en del i sommer – særlig på forsommeren, da det var mye fint vær. Elise lærte en av guttene i klassen å svømme, til og med.

    Det en en veldig fin dam, og det er jo rart at ikke flere bader der. Jeg pleier å jogge opp til der skogen møter veien igjen, og det er sjelden jeg ser noe på stien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s