Fire og en halv time ferie på en søndag

Det ble ei helg som det pleier å bli på denne tida av året. Etter sju ukers ferie sto oppgavene i kø, – og helga måtte tas i bruk selv om sommeren endelig har kommet til Fredrikstad.

Et nytt undervisningsopplegg skulle produseres, – læringsmål, forelesning, PowerPoint, oppgaver. Det tar tid sånt. Alt for mye tid. Til gjengjeld kan det brukes flere ganger.

Tirsdag er det foreldremøte, og det måtte også planlegges. Jeg er en planleggings-freak, og selv om jeg skjønner at jeg overdriver og at alt jeg har gjort år etter år i en mannsalder egentlig ligger klart under tunga, så må det på papir, på skjerm, på plass. Kvalitetssikring kalles det i næringslivet.

Det ble ei jobbehelg, med andre ord, både i går o g i dag. Særlig i går, – og særlig i dag. Thv har vært på jobben sin og klargjort elev-PC-er. Sånn sett er det greit. Vi er i samme båt.

Sånn i totida i dag var vi ferdige, og så tenkte vi å dra ut på hytta for å ta et bad. På veien skulle vi innom en kollega for å levere noe, og vips så ble det endring i planene. Dere må bare dra til Son, sa hun. Son? Ikke si det til noen, men vi har altså aldri vært i Son. Son er noe vi har sett på bilder, i interiørmagasiner og på TV.

Om det er langt til Son?

Det tar 35 minutter å kjøre.

Vi hev oss rundt, vraket hytta og med Lille Røde, uten tak, sol og sommer føk vi avsted. Og jammen var det fint i Son. Riktig nok gikk vi glipp av Kon Tiki-flåten. Den hadde kastet loss fett før vi kom, men pytt. Det var nok annet å se. Gamle hus, for eksempel. Vi liker som kjent gamle hus. Nye hus også, for den saks skyld.

Gamle båter er også fint, og i Son er det flere av dem.

Nye også, forresten.

En aldri så liten arkeologisk utgraving er heller ikke å forakte.

Kollegaen foreslo at vi skulle ta en tur på det flotte spa-hotellet. Dit pleier hun å dra en og annen regnværsdag. Det var lite regn i dag, men desto mer sol, og hotellet var flott. Vi kjørte rett inn i kjelleren, parkerte og satte oss i restauranten med noe kaldt å drikke. Det kunne vært verre.

Så rusla vi på brygga, duppet totelottene i vannet, prata med folk og gjorde en hel liten ferie ut av det. Man skal ikke undervurdere en fire og en halv times ferie en søndag i august. Det finnes de som får mindre.

Jeg var ikke aldeles nødt til å jobbe så mye denne helga, men nå er det gjort. Fjorten dagers undervisning er klappet og klart. Jeg har til og med vært på jobben nå i ettermiddag for å kopiere og legge fram alt som skal være med i klasserommet i morgen. Det gir en god følelse, og gode ettermiddager resten av uka. Jeg vet dessuten at nesten helg blir helt jobbfri, og det passer bra, – for da er det to små som skal ha oppmerksomhet.

4 responses to “Fire og en halv time ferie på en søndag

  1. Hvor godt I greb muligheden for at opleve noget nyt 🙂
    Og lidt ferie i «utide» er altid dejligt:-)

  2. Google translate is so frustrating, but at least I can enjoy the pictures…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s