På besøk i Norske-Sverige

En uke i Jurmala, to uker på hytta, – og så var det tid for et lite svensekbesøk. Det hører liksom med.

Vi var hos de vanlige folkadet vanlige stedet, – og vi gjorde det vi alltid gjør: Vi koste oss! Fra vi ankom til lunsj og fram til sengetid gjorde vi i grunnen ingen ting annet enn å drikke ulike typer vin, spise og ha det fint.

En liten tur bort til huset mitt ble det, selvfølgelig, – og det står fortsatt og venter på meg, både huset og uthuset. Det er bare så fint!

På hytta maler vi litt i år også, og jeg tenker og tenker på denne norske måten å male på. Det kan da ikke være riktig? Trengs den egentlig, den malinga? Uansett hvor godt grunnarbeid vi gjør, noen steder legger det seg fukt under malinglaget og løfter den opp. Sånn moderne maling er alt for tett, spør du meg. I Sverige maler de med en eller maling med falurødt, sink og jernoker, kiselsyrer, kobber og noen andre greier blanda ut i linolje. Dette trekker seg inn i treverket, men lager ingen film. Det betyr at fuktighet slipper både ut og inn. Lurt, tror jeg. Og det beste er at de slipper skrapinga. Det holder å børste med en stålbørste.

Som vanlig var vi heldige med været, og vi satt ute store deler av tiden. Jeg er aldri upåvirket av sånn torpesjarm med røde hus, nydelige hager, blomster og endeløse jorder.

Vi er ikke sånne gjester som ikke kjenner sin besøkelsestid. Etter ett døgn fyker vi helst av gårde. Det ble sånn denne gangen også, men der vi satt bom stille den første dagen, tok vi det igjen på farting dagen etter. Bare vent, så får du se.

2 responses to “På besøk i Norske-Sverige

  1. Tilbaketråkk: Pengelens på loppis | Livet leker

  2. Tilbaketråkk: Hjo | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s