Ekte souvenirer og lekre dasser

Nå er ikke Thv og jeg souvenirjegere, men noe er det morsomt å ha med hjem – hvis det ikke er i plastikk og ikke laget i Kina. De er flinke med sånt her i Latvia. Nesten alle souvenirer er håndlagede, fine ting. Det handler om strikkede votter, sjal og andre klær i lin og ull. De selger kjøkkenredskaper av tre og andre fine ting også.

I Riga hadde noen vært ute med litt geriljastrikking, og poenget var å vise vei til en strikkebutikk i huset bak skiltet.

Der disse souvenirene skal selges, er det satt opp fine boder, sånn at alt ser skikkelig ut. Dette er fra Rundales Pils.

Det samme gjelder toilettene. Det må mange doseter til når busslastene med turister velter inn. På Rundales Pils var de ekstra flinke. Du vet sånne provisoriske doer som leies inn til festivaler og sånn? Til og med dem hadde de kledd inn så de så ut som om de hadde stått der siden slottet ble bygd.

Ute i slottsparken fant vi et vakkert lite kinesisk hus, et sånt som overklassen pyntet seg med i gamle dager. Nå inneholdt det toiletter for trengende turister. Fiffig!

Reklamer

2 responses to “Ekte souvenirer og lekre dasser

  1. lisbeth58bula

    ja, jeg putler rundt på en liten herregård her i Norge, i lille Vestfossen, mens du er ute i verden og får både flotte opplevelser – og noen som blir gode historier 😉 ! Så takk for turen må JEG si!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s