Vasken er tett!

Det var sønnen som fortalte dette forrige helg. Han var på hytta med 15 medstudenter. Det er tredje helg han har brukt hytta i vinter, og våre hjerter gleder seg. Jo oftere hytta blir brukt, jo større grunn er det for oss til å holde oss med hytte. I november var de oppunder 20 og i mars kom han med en liten bukett gutter. Når de er riktig mange, er det fordi de skal avvikle semesterets fagutvalgsmiddag, og her snakker vi ikke tre retter. Ti retters middag hadde de hatt nå på fredag, og det spares visst ikke på noe; heller ikke på oppvasken, selvfølgelig, og det er da det gikk galt.

Vasken er tett!

Her på hytta bærer vi vannet inn i bøtter, men oppvaskvannet slippes ut. Rørene er ikke som hjemme. 40 mm plastrør er ikke stort, når fettete oppvaskvann etter ti ganger 15 middagesporsjoner sakte, men sikkert bygger seg opp på innsiden. Siden disse middagene har foregått i kjølig vær, har fettet selvfølgelig stivnet på sin vei ut. Det har ikke skjedd plutselig dette her, men han har ikke sagt noe om at vannet har rent sakte. Det må det ha gjort, – og så gikk det altså helt tett til slutt.

Nå i helga gikk Thv under hytta og fant ut hvor problemet satt. Det var bare å åpne røret og pirke ut det som satt der: En 44 mm tykk og omtrent 100 mm lang, hvit fettpølse fylte røret.

Nå er det bare å vaske opp igjen.

Velkommen tilbake, folkens.

Reklamer

4 responses to “Vasken er tett!

  1. Du minner meg på det jeg gradvis har tatt inn over meg de siste årene, vi slutter ikke å ha barn bare fordi de flytter hjemmefra og har blitt «store».. Prosessen du beskriver, om fett som stivner i kjølige rør, er kunnskap man tilegner seg ved erfaring og et levd liv, og jammen er det godt å ha foreldrene underveis i slike læringsprosesser.

    • Det er sant, fjellcoachen. Det tar tid å tilegne seg den type kunnskap. Når det er sagt, rydder og vasker og ordner de etter seg, så vi har ingen ting å klage på.

      • Det er ikke manglende vilje jeg snakker om jeg heller, mer at alt vi har å lære, tar et helt liv :-).

      • Ja det er all den tause kunnskapen, den vi har i kroppen. Jeg tenker av og til å det når jeg strammer en skrue eller baker en bolle, – hvordan vet jeg hva som er akkurat passe?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s