Kald is – varme smil

Lyden av sylskarpe skøyter over nylagt is: Ritsj, ritsj, ritsj. Det er så fint å høre på. Tre gærne jenter og en vilter gutt føk ut på isen i ettermiddag. Alle plikter var unnagjort: Matteleksa var i orden, ranselen var pakket og middagen varmet i magen. Nå var det tid for fritid og moro.

4 minusgrader er perfekt for en skøytekveld. Isen kom på forrige helg, og som vanlig var det nok en gjeng pappaer som har frosset fingrene av seg for at ungene skulle få skøyteis. Jeg leste i avisa om hvor kommunen sprøyter is i vår kommune, og Wiesebanen var ikke på den lista. I stedet har vi energiske folk i nabolaget.

Det ble litt knall og fall, men jammen har de blitt flinke til å gå på skøyter. Farta ble så stor, at hjelmene burde vært med. Dem glemte vi i farta. Men det er kort vei ned når man er liten, og det gikk godt.

Wiesebanen var allerede opptatt da vi kom. En flokk halvvoksne ungdommer spilte hockey. De for over isen, bremset og snudde så isen sprutet, alt til stor beundring for de små som måtte holde seg på sin del av banen for ikke å bli rent ned av 70 kilo tenåringsmann. Når en av dem satte seg ned for å hjelpe lille M med kalosjene, rødmet hun av sjenanse. Det er stas å få hjelp av de store når man selv er liten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s