I løpet av fredagen stakk jeg innom skolekjøkkenet et par ganger. Vi har hatt besøk av en profesjonell kokk, og han har ikke bidratt til teoretiseringa av skolen, for å si det sånn. Sammen med spesielt interesserte tiendeklassinger har han kokkelert hele uka. De elevene som fikk være med, har alle fått et todagers kurs på kjøkkenet. Det har blitt produsert wokker, nøtteburgere, laksewraps, salater, fruktdesserter og masse annet snadder, – alt produsert av økologiske, kortreiste råvarer.
Moroa fortsetter i neste uke, og da skal det produseres økologisk kantinemat for resten av elevene. En god og sunn lunsj for 20 kroner. Det kan vel ikke være feil.
At det er godt, kan jeg skrive under på.
Så deilig med «ordentlig» mat på skolekjøkkenet! Hva heter kokken dere har besøk av, da? Jeg tror det er mange flinke Mat & Helse- lærere rundt omkring, men de trenger kanskje en liten vitamininnsprøyting i undervisningen?
Hvis du klikker deg inn her, finner du en artikkel om det som skjedde på skolen disse dagene, – og der finner du også navnet til kokken.
http://www.f-b.no/nyheter/sprudlende-matglede-pa-kvernhuset-1.6576612
Hvis du klikker deg inn her, finner du en artikkel om det som skjedde på skolen disse dagene, – og der finner du også navnet til kokken.
http://www.f-b.no/nyheter/sprudlende-matglede-pa-kvernhuset-1.6576612
Takk! Flott opplegg.