Kjønn og sjampo

Hår er hår. Likevel finnes det enorme mengder sjampoer. Da jeg skulle handle her om dagen, visste jeg ikke riktig hva jeg skulle velge. Jeg åpnet den ene flaska etter den andre, men de luktet det samme alle sammen: Variasjoner over et frukttema, – men jeg vil ikke lukte som et jævla eple heller! Jeg vil lukte rent! Hvor ble det av den gamle Loxeneshampoen, – den som luktet friskt av furunål?

Den er borte. Hvis jeg skal ha en damesjampo lover den meg enten pearl and beauty

eller soft creme:

Det frister ikke med noen av delene. Jeg har ikke sansen for det myke, søte, bløte. Vil jeg ha noe annet, kan jeg bare flytte blikket over i herrehylla. Det er samme merke, men denne gangen beregnet på menn; og nå snakker vi: Energi!

Sport!

Det ble denne: Pure arctic refreshing. Nærmere Loxene kommer jeg ikke. Riktig nok står det For men på flaska, men det var ingen som ba om legitimasjon da jeg sto i kassa. Det spørs bare om det virker på en dame.

17 responses to “Kjønn og sjampo

 1. Loxene er et savn ja.
  Kanskje det finns en Facebookgruppe for å få tilbake Loxeneshampoen?

  • Jeg husker at både mamma, pappa og jeg brukte Loxene da jeg var barn. Den luktet sånn sterkt og medisinsk. Merkelig lukt på en sjampo, forresten, – men alt er bedre enn frukt.

 2. «Hår er hår» er bare noe man sier når man aldri har prøvd å pleie skikkelig afrohår mens man er vant til skandinavisk hår. Hår er virkelig ikke hår, dog med andre forskjeller enn hva shampooprodusentene generelt refererer til, for deres hovedmarked er uansett nyanser av det samme. Så jeg skjønner hva du mener (så gjenstår det å se om du skjønner hva jeg mener, for dette var en kronglete setning).

  Uansett: Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Skal du ha en shampoo som gjør håret ditt rent og friskt, som varer i flere dager (helt sant!), og som gir deg følelsen av at du har vasket håret og ikke parfymert det, skal du prøve «Big» fra Lush. Den er dessuten miljø-og dyresnill, så har du det på det tørre.

  PS: Den er drøy, også, Og jeg er avhengig.

  http://lushnorge.no/index.php?nr=90&case=4&id=96&idkategori=41&startrow=

  • Kanskje jeg skulle prøve «Big», Hanne, – bare den ikke lukter frukt. Jeg hater det hvis håret mitt lukter frukt. Vanligvis vasker jeg håret hver morgen med bitte litt shampo. Håret mitt blir nemlig tenåringsfett, – selv om jeg i det siste har konstatert at jeg kanskje er i ferd med å komme ut av puberteten; jeg kan nemlig hoppe over en hårvaskedag uten å se ut som en dass på hodet.

   Og du har selvfølgelig helt rett: Hår er absolutt ikke bare hår. Det ligger mange ulike hårslag på putene rundt i dette huset også, og noen av dem krever en fetere shampo.

   • Den lukter ikke frukt i det hele tatt, kors på halsen – den lukter veldig lite, og mest av alt bare rent. Jeg orker ikke «vanlig» shampoo lenger, jeg altså. Og med Big kan jeg altså gå et par dager uten hårvask, mens ellers ryker jeg på samme tenåringshåret som du nevner. 😉

 3. Vi har ofte brukt en av de her: http://www.drbronner.com/DBMS/LS.htm
  De inneholder såpe, altså, og det er det jo ikke alle som liker. Men de er drøye og litt dyre, og fins i butikken i oslo.

  Blomster lukter de vaffal ikke, med mindre du velger rose eller sitrus-lukt. Peppermyntesjampoen er kald og gjør at du fryser i dusjen, men mandelsjampoen lukter mandel og tetresjampen lukter medisin. Bra saker!

  • Til tross for dette innlegget er jeg sjelden opptatt av sjampo. Takker likevel for tips om gode sjampoer, Hanne og Marthe. Jeg vurderer det. Den med Peppermynte høres ikke dum ut, Marthe.

 4. På nettet finder du Niels Hausgaards ‘Shampoo’. Den siger det hele, hvis du ellers kan kapere den på ‘soft’ vendelbomål, som den er sunget på…:)

 5. Den ligger på Grooveshark. Ikke at jeg tror, at det er mere eller mindre ulovligt end Yotube, men nu linker jeg ihertfald ikke til den her på din side 🙂

 6. Grøss og gru, jeg husker det grønne eplesjampoen som fantes da jeg gikk på ungdomsskolen. Håret fikk et grønt skjær av den faktisk, iallefall de hadde blondt hår. Og den stinka syntetisk eple. Men var likevel utrolig populær. Hvor er den nå tro?

 7. Du etterlyser shampo som lukter såpe. En av mine favoritter er S&G GLAD HAIR DAY SHAMPOO som jeg kjøper på apoteket. Den lukter faktiskbare såpe 🙂

  Legger ved link til bilde av denne shampoen.

 8. Martine :)

  Anbefaler deg å prøve en shampoo fra Nisim! Den lukter sykt godt og er dritbra! Jeg vet ikke helt nøyaktig hva den gjør, men den gir iallefall også masse vitaminer til hdebunnene så du får skikkelig blankt og fint hår også! Anbefales på det sterkeste, jeg bruker både shampoo`en og balsamen derfra! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s