Energisk alene

Thv er på guttetur i Italia. Meldingene tikker inn: De koser seg med varm sol, basseng, mat og vin. Jeg koser meg hjemme, – og det er noe som undrer meg: Hvorfor blir jeg alltid så glad og energisk når jeg er hjemme alene? Det er jo nesten så man kunne bli engstelig. Thv er min beste kamerat, og vi har det alltid hyggelig og moro sammen. Her hjemme er vi et godt arbeidsfellesskap og han er superkjæresten min.

Hvorfor blir jeg da så glad og energisk når jeg er alene?

På torsdag sa jeg ja takk til noe som innebar ukas andre ute-kveld. Det ligner ikke meg. Jeg liker meg som kjent best hjemme, men ut døra føk jeg. Superenergisk har jeg vært. Vanligvis er jeg et dråg om morgenen, og Thv må ofte purre meg både en og to ganger, for å få meg ut av dyna. På fredag var jeg oppe før sju, våkna av meg selv og virvla inn på jobben lenge før klokka åtte. Da elevene hadde gått hjem, fortsatte jeg å jobbe. Ikke ble jeg sliten og ikke ble jeg sulten, og først i femtida satte jeg kursen hjem Energien bobler i kroppen, og jeg har hundre planer for hva jeg skal bruke alene-tida til. Du tror sikkert jeg er gæern, men det handler altså verken om venninnebesøk eller turer på byen. I stedet har jeg brukt dagen i dag på en blanding av jobbing og kos, – og det er utrolig hva jeg har rukket. Vinduer er pusset ned og malt, huset ryddet og vasket, klær lagt sammen, – og så har jeg selvfølgelig lest tre aviser, lekt meg på nettet og rettet noen tekster.

Det er ikke til å komme fra: Når vi er hjemme sammen, og det er vi nesten alltid, blir det mye kos og prat. Vi kommer liksom ikke i gang, og kanskje går den ene og venter på at den andre skal forsvinne til egne aktiviteter, sånn at vi kan komme i arbeid. Selv om vi liker å jobbe, så er det likevel triveligere å drikke te og prate og diskutere med kjæresten. Sånn er det bare.

Vi har vært kjærester siden jeg var en liten fjortis, og vi er sammen så godt som hver dag året rundt. Det kan jo hende at det er så enkelt som at jeg setter pris på litt variasjon, at jeg trenger litt stille alenetid.

I natt kommer han hjem igjen, og han er hjertelig velkommen!

Til fredag reiser han til York!

8 responses to “Energisk alene

 1. Godt med litt alenetid 🙂
  Her har minstemann fått PC’n sin inn på rommet sitt. Det tok hele gårdagen. I dag er det stua som venter. TV’n har flytta opp på veggen på egenprodusert svingbart oppheng. Ut skal reolen hvor PC og TV har vært, inn skal…? satser på plass til en lenestol til når jeg blir ferdig i løpet av høsten

  • Jeg skjønner jo at det særlig er godt for den som vanligvis er to, – det handler om variasjon. TV på rommet er populært, og litt skummelt. Det blir mindre sosialt av det. Vår yngste endte også med det, – ikke TV, men to store PC-skjermer.

 2. Det er din indre sømandsenke, der lige skal have luft 🙂

 3. lisbeth58bula

  Det der kjente jeg igjen!

  • Det tror jeg på, Lisbeth. Jeg nevnte det på jobben, – og de fleste nikket veldig gjenkjennende. Nå er kjæresten hjemme igjen, og det er best 🙂

 4. Fint med avstand av og til. Godt å savne hverandre. En stund. Så setter man mer pris på det man har. Så kiler det litt i magen når man ser hverandre igjen. Selv om man har hatt hverandre «bestandig».

  Tor Jonsson beskriver det så fint i diktet sitt:
  «Nærast er du når du er borte, noko blir borte når du er nær.
  Dette kallar eg kjærleik. Eg veit ikkje kva det er.» osv

  Flott å ha en å dele livet med.

  • Det er helt klart bedre å være to enn en, Elisabeth. I hvert fall synes jeg det. Men akkurat nå koser jeg meg i aleneheten min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s