Om du trodde det var over

Det er fortsatt noe igjen av solen og varmen og fargene. Når man bor i en lun dal, henger sommeren igjen ganske lenge. Om druene blir modne i år også, gjenstår å se, og bare det faktum at de ennå er grønne er et tegn på at det ikke er høst.

Det spisse pyramideespalieret mitt er på sitt fineste, og det for første gang. Jeg har hatt det et par år, uten å finne riktig klatreplante som kan fylle det. I år spurte jeg ekspertisen, fikk utlevert noen pjuskete greier som jeg stappa i jorda, og så ble det altså så flott som dette. Spør meg ikke hva den heter. Jeg aner ikke.

Utestua står der og lokker. Fortsatt er det hvitvin i kjøleskapet og glassene står klare. Puter og tepper ligger ute fra april til oktober, og merkelig nok blir det aldri rått, uansett hvor mye det regner. Men så er det jaggu god lufting også.

At det lå noen gule bjerkeløv på frontruta da jeg skulle ut for å kjøre i dag, det forbigår vi i stillhet. I stedet gleder vi oss over rosene. Dem har vi helt til frosten kommer, og gjerne ennå lenger.

Det skulle ønske jeg kunne glede meg til vinteren, men det kan jeg altså ikke. Det blir fint med september, oktober, november, desember, april, mai, juni, juli og august.

Det er når de tre på midten der kommer at vi skal varme oss på sollagrene fra sommeren. Jeg er i hvert fall lada.

Reklamer

7 responses to “Om du trodde det var over

 1. Sikke nogle smukke billeder, Hege! Her styrter regnen ned, og vi har varme på igen – sommer er der ikke meget af mere.
  Planten med de gule blomster hedder ‘Susanne med det sorte øje’ eller Thunbergia alata. Den har jeg flere gange haft indendørs.

  • Hos oss har det også regnet masse i det siste, men noen dager er fine. I dag er det aldeles strålende her. Det går opp og ned. Takk for hjelp med planten. Hadde jeg nå bare kunne huske det til neste gang.

 2. Deilige sensommerbilder! Håper vi får en vakker høst, slik at uterommene kan komme til fryd og nytte.

 3. Nå ble jeg beroliget, Hege.
  «En sommer er aldri over , så lenge du lever på den», synger Louis Jacoby. Assosierer med han når jeg leser blogginnlegget ditt. Fine bilder. Igjen.

 4. Dit pyramideespalier er superflot.
  Send venligst lidt sol og varmen sydpå…. vi trænger! 😉

  • Da er det sendt, Jens. Men jeg ba det ta det litt med ro på veien og drøye litt, sånn at det er på plass der nede samtidig med meg – om tre uker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s