En hel kveld ble det

Vi har jo ikke tid til noen ting for tida. På jobben fyker vi hit og dit, eksamensoppgaver produseres og diskuteres, elevenes arbeidsiver strekker seg akkurat så langt som høfligheten deres når, – ikke et skritt lenger. Unger som vanligvis drar lasset sammen med oss, sitter stille i håp om at tiendeklasse skal gå over hvis de bare forholder seg helt, helt passive. Det holder hardt å få noe vettugt ut av timene.

Når vi voksne haster forbi hverandre i gangen peser vi ut noe om at det er på tide med et glass vin og en prat i ro og fred, – men så blir det ikke noe mer ut av det. Avtalene vi skal gjøre smuldrer opp i kryssende aktiviteter. Da vi dro fra jobben i dag hadde vi ennå ikke klart å gjøre noen avtale. Alle skulle vi på hytta, – egentlig, – men så orket vi ikke likevel, – ikke i dag. Vi må trekke pusten før vi tenker på hva vi skal bruke et par solfylte sommerdager til.

Så tikket det inn en tekstmelding og en til: Sånn i kveldinga? Bare et par timer og et enkelt glass vin? Ikke noe pes! Det høres bra ut. Med ektemenn som taxisjåfører ankom de en etter en. Vi krøp inn i utestua i selskap med noen lefser, et par oster og vin. Sivgardinene ble senket, stearinslysa tent og så var det i grunnen greit med det. Som vanlig fikk vi snudd og vendt på det meste.Det har helt sikkert gått en handlekraftig regjering tapt i oss. Det enkle glasset med vin ble til flere, et par timer ble til mange. Himmelspretthelga er skutt i gang i selskap med en bukett fin-fine jenter.

Det er ikke det verste. I grunnen er det nær opptil det beste.

8 responses to “En hel kveld ble det

 1. Nå venter dere bare på at Pikenes Jens går av og en invitasjon til slottet?

 2. Hei sann! Deilig med himmesprett og sommer foran oss og snart er det ferie og allting. Vi landet på hytta i går etter mange lange bilkøer og her ble det også både vin i glasset og lammefilet på grillen. I dag er det terassevær med litt mye vind men uansett deilig. Vinkvelder med kolleger er undervurdert i stressperioder og jammen tror jegt vi skal ha en snart vi også 🙂 PS nå tror jeg nesten vinden løyer… 🙂

  • Velkommen til Østfold, 9na. Vi skulle på hytta i dag vi også, men så ville Thv snekre og badet ville vaskes, og så kom venninnen og så ville vi se på bilder fra bryllup og så var jeg litt lat og vips var klokka tre. Egentlig er det helt fint. Nå drar jeg på hytta for å pusse båt. Thv vil ikke riktig ennå. Han vil snekre ferdig før han setter kursen mot sommerresidensen. Kos dere der dere er. Vinden har absolutt ikke løya her, men det er meldt stillere vær til helga.

 3. Hvor var det godt at I tog det initiativ, alt for ofte udsætter vi disse spontane sammenkomster.
  Om et par dage er jeg i nærheden af dig, men på den svenske side, så pas på, danske motorcyklister på vejene 🙂

  • Det er nemlig det, Lene. Når man ikke kan si at folk er velkomne fordi badet er skittent, så blir det ikke noe av. Jeg har vaska badet i dag og innså at det absolutt ikke egnet seg for gjester. Tror ikke damene la merke til det, og om de gjorde det – så pytt sann. Vi hadde det hyggelig.

   Husk at hvis dere er på våre kanter nå i sommerhalvåret og skulle trenge en seng å sove i, – så er det bare å si fra. Det kan vi stort sett ordne.

   God tur, – og kjør forsiktig på tohjulingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s