Rånerne og vi

Skjærtorsdag er en spesiell dag her på våre kanter. Fordi vi ligger så nær svenskegrensa, er det tradisjon for mange å reise på handletur til Sverige. I gamle dager dro både barnefamiliene og de unge. Sånn er det ikke lenger. Nå er turen forbeholdt de unge og festglade. For dem er nettopp køen en del av festen, og det er stor stemning både på veien og i Strømstad. At dette vårsleppet er en blandet fornøyelse for svenskene hører med til historien.

Thv og jeg har ofte kjørt nedover i Sverige på Skjærtorsdag. Kommer man seg bare av gårde før klokka ti, går det fint. På grunn av en trafikkulykke ble vi likevel stående å stange et kvarters tid i går,- og det var en opplevelse. Hvis vi hadde ønsket det, kunne vi kontinuerlig holdt opp vår moralske pekefinger mot de unge hordene, men det så vi ingen grunn til. Det er selvfølgelig ikke å anbefale verken å lene seg ut av bilen i fart eller å løpe mellom bilene på en tofelts motorvei. Nå var det bare det at trafikken nærmest sto stille, og alle bilister tok det pent og rolig. Det vil helst gå godt både for høye gutter i lave biler og yre russejenter på tissetur i vegkanten.

Første stopp var Lidkøping. Jeg liker Lidkøping. Du skjønner at en by er akkurat passe stor når du står midt på torvet og kjenner lukta av kugjødsel. Lidkøping er en akkurat passe stor by. Dessuten har Lidkøping Rørstrand. Der kan man drikke kaffe av Mon Amie uten å behøve å kjøpe det.

Etter Lidkøping satte vi kursen videre. Målet var det samme som alltid når vi er på disse traktene: Et vakkert lite torp. Da vi kjørte inn på tunet, så vi at det var flere nordmenn som hadde tatt turen.

Reklamer

4 responses to “Rånerne og vi

  1. Noen har cabriolet som GÅR, ja… Akk ja. Det er visst noe med coilen som ikke er som det skulle vært. Og en ny coil som heller ikke var riktig. Og så videre…

    • Uff, og uff. Thv sier at han i tillegg til å sjekke at det kommer bensin, også må sjekke at den havner i motoren. Dere må jo få den på veien nå som det er kjørevær. Lille Røde sender varme ønsker om god bedring til sin fetter i nord.

  2. Ja der er mange, som skal ud og nyde det lyse, smukke vejr og heldigvis for det – det giver alle mennesker glæde at vi har sådanne dage, det gør livet gladere i mange uger bagefter 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s