Vårløsning 5

Alt er bedre enn snø, is og kulde. Den fete tåka vi har hatt hele denne helga, har vært et stort framskritt. Til tross for været, har vi vært ganske mye utendørs. Temperaturen har vært fin, og både votter og skjerf har blitt liggende i skuffene sine. Vi startet opp med å reise til Halden på fredag etter jobb. Der hentet vi et stillas som skal monteres her hjemme i morgen. Thv og pappa skal kle inn det lille tilbygget snekkeren bygde over verandaen vår. Når det er gjort, gjenstår det bare å få malt alt nytt treverk.

Det tar tid å få ryddet opp etter vinterens aktiviteter. Egentlig kunne vi gjort det i løpet av en dag eller to, men vi velger å la ting ta den tiden det tar. På hverdagene er det andre som betaler for arbeidstida vår, og i helgene velger vi å si ja til de hyggelige tilbudene som kommer i vår vei. Kanskje burde Thv sagt nei takk til å dra på vinsmaking i går, og kanskje burde jeg si nei takk til formiddagsjentefest neste lørdag, men det gjør vi altså ikke. Livet er kort, og det ville være dumt å si nei til alt det som gjør dagene morsomme. Dessuten er det mye bedre at vi føler lyst når vi steller og stuller ute i hagen vår. Det har vi gjort i dag.

Og det går framover. Tidlig lørdag morgen kjørte Thv det første hengerlasset på fyllinga, og nå står en full henger utenfor her og venter på neste tur. Vi har samlet det som skal brukes til ved i store hauger, og knust sten og småplukke rakes og plukkes opp. Der snekkeren hadde saga si, ligger det en stor haug med sagflis. I gamle dager brukte de nettopp sagflis som isolasjon når de skulle bevare isblokker til isskapene sine gjennom en varm sommer. Vi forstår at det var effektivt, for under sagflisa i hagen er det en diger isklump som verken sol, vind eller varmegrader har klart å smelte.

For en uke siden var det fortsatt litt snø igjen. Det er det ikke nå. Når vi raker i plenen, kan vi se at den har begynt å spire forsiktig. Om et par uker er det antagelig lysegrønn. Våren pleier å eksplodere i april her på våre breddegrader.

Jeg kjenner at jeg er veldig klar for å vaske og stelle i utestua, men det må nok vente et par uker til. Kanskje palmehelga er en fin startdato for utelivet. Først når stillaset er oppe på den andre siden av huset, kan materialene som ligger inne i stua flyttes. I år er det ekstra ille der inne, og jeg må bære ut alle møbler og alt som er løst for å få spylt ut skitten.

Jeg gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s