Seksten uker – fire måneder til sommerferien

I dag startet vi opp på skolen igjen. Dagen har vært grei, men jeg kan ikke hjelpe for det, jeg kjenner alt som ligger framfor meg langt inn i kroppen: De siste rettebunkene, tentamen, prøvemuntlig, skriftlig eksamen, muntlig eksamen, – alt sammen bare en lang, lang rekke med endeløse arbeidstimer; trekke og dra i motvillige unger, motivere og oppmuntre: Kom igjen! Litt til! Du klarer! Vi er snart i mål! Akkurat nå tar det litt piffen ut av meg, – men det går over. Jeg vet at det går over. Jeg har vært der før nemlig, mange, mange ganger.

Det er seksten uker, fire måneder til sommerferien begynner, – men akkurat det haster ikke for meg. Sommerferien er bare et blaff i det som er sommerhalvåret, seks måneder med utevær. Bare sola kommer og snøen forsvinner, så skal jeg være lykkelig og takknemlig. Ute i hagen ligger snøen dyp, og over alt er det et vanvittig rot. Vi har som kjent lagt om taket i vinter. Så lenge det var bart ute, ryddet vi opp hver helg. Da snøen kom, ga vi opp det prosjektet, men det gjør ingen ting. Det skal være meg en sann fornøyelse å rydde og rake og luke mens sola skinner på ryggen min. Jeg kan nesten ikke vente.

(Klikk, så får du større blomster og sterkere farger.)

Når jeg ser på bildene fra i sommer, kan jeg rett og slett ikke tro at det noen gang kan bli sånn igjen. Skal vi virkelig sitte ute i utestua med mat og vin? Svaret er selvfølgelig ja, – og det beste er at den sesongen gjerne innledes allerede i april. Se på blomstene, stolene mine, alt det grønne! Åh, – jeg gleder meg noe så innmari.

Og så kommer sommerferien. Vi har ennå ikke bestemt oss for hvor årets tur skal gå. Kanskje en tur til Italia? Leie bil og kjøre til Pompeii, ut til kysten og så avslutte med noen dager i Roma? Kanskje til England? Kanskje leie bil og kjøre rundt sør i landet, kikke innom den ene romantiske landsbyen etter den andre? Eller skal vi gjøre som i fjor? Hekte syklene på bilen og reise til Samsø? Sykle rundt fra landsby til landsby mens valmuene nikker med hodene til oss i det vi sykler forbi?

Kanskje det, kanskje ikke!

Noe som ikke er kanskje, er at vi skal på hytta. Dit ut flytter vi først i juli, og så blir vi hele sommermåneden, 31 sommerdager ute på knausen, nede på stranda, ute på brygga, nede i vannet, sammen med småungene.

Sånn! Jeg måtte bare tenke på det. Nå har jeg mot til å gå løs på jobben og ungene og hele sulamitten.

Det blir sommer i år også.

Reklamer

14 responses to “Seksten uker – fire måneder til sommerferien

 1. Hvor ser dine billeder dejlige ud, sikke en længsel, de rummer…

  • Ja, nå lengter jeg meg helt sjuk, Lavendel. Og snart blir det verre. Når jeg leser inne hos dere danske at det spirer og gror, – da er det fortsatt flere uker til det skjer noe her.

 2. Takk.
  Oppriktig og hjertelig.
  Takk!

 3. Du er ikke den eneste som tenker fremover og som gleder seg over at fin været snart skal komme!Fint innlegg.

  • Takk for det, Ida. Jeg er nok ikke den eneste, nei, – og det er hakket verre for dere som sitter på den andre siden av bordet. Jeg vet jo hva som kommer, hvordan eksamenstida er og sånn. For dere er det første gang.

 4. Gleder som en liten unge til sommerferien. Blir nok deilig etter alle eksamenene og tentamenene :- )

 5. Heldigvis er det bare fire uker til påskeferie! Og mai er som regel proppet fullt av fridager 🙂

 6. Selvsagt 🙂
  At det blir sommer igjen 🙂

  Vi snakka om det i dag på refleksjonsgruppa på jobben, at vi kan ikke gi opp, selv om en beboer for n’te gang gjør noe som strekker vår tålmodighet til langt forbi «Herre, gi meg styrke». Blir noe av det samme som du snakker om, bare i en annen setting.

 7. Det bliver spændende, hvor I vælger at rejse hen – men hytteferien kan du i hvert fald glæde dig til allerede nu, og det lyder skønt!

  • Hyttedelen er i boks, Madame. Thv og jeg har vært gift i 30 år til sommeren. Da vi hadde sølvbryllup dro vi til Italia. Kanskje vi skulle gjenta suksessen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s