Jonas og Jens før møtet i Integreringsutvalget

Det norske arbeiderpartiet har et integreringsutvalg. Nå har dette utvalget kommet med et forslag til hvordan vi kan bedre integreringen av opprinneligikkenorskefremmedkulturelleminoritetsspråkligeinnvandrermnennesker i Norge. Vi kunne nesten ikke høre forslaget på grunn av den rungende applausen fra Frp.

Jeg tror jeg vet hvordan dette forslaget har kommet til. Jens og Jonas har sikkert tatt en kaffe sammen i forkant av et møte i Integreringsutvalget, sånn for å bli enige om hvor de skulle legge lista:

– Hør her, Jonas. Det er ikke all verdens tid til neste valg, og vi taper terreng hele tida. Jeg kjenner jeg begynner å bli stressa av alle velgerne som renner over til Frp. Hva gjør vi med det?

– Gjør og gjør, Jens, – noen ting er tross alt hellige for oss også. Vi kan ikke fire på den økonomiske politikken. Da må jo partiet skifte navn. Når det gjelder miljøpolitikken, har vi ikke et komma til overs, der er det tross alt ikke stort igjen der uansett. Og hva ville Kristin og Liv Signe si?

– Hva jentene sier, skal du ikke bry deg så mye om, Jonas. Folka til Kristin hyler jo at SV skal trekke seg ut av regjeringa bare vi hvisker om en mulig vurdering av om vi kanskje skal øse opp noen oljeskvetter i Lofoten, men Kristin er jo ikke dum. Den som sitter i regjering med 4.8 % av velgerne i ryggen må bare holde kjeft og være lykkelig over å få være med å leke i det hele tatt. Det kommer neppe til å skje henne igjen, for å si det sånn. Men hva er det med Frp som gjør at folk heller vil ha dem enn oss? Hva er forskjellen, liksom?

– Morsom du, Jens. Som om ikke du vet at variabelen heter innvandringspolitikk. Du så ikke så verst fornøyd ut da du fikk meningsmålingene et kvarter etter at Maria Amelie hadde landet i Moskva. Når Folk flest piler over til Siv, er det fordi de liker innvandringspolitikken hennes; og for Folk flest er en streng innvandringspolitikk viktigere enn både økonomi og miljø. Hadde ikke du skjønt det, hadde Madina Salamova møtt venninnene sine på Kaffebrenneriet i morgen i stedet for å drikke vodka med kjæresten i Moskva. Sånn er det bare! Men jeg tror jeg vet hva vi kan gjøre med saken. Det er møte i Integreringsutvalget i dag, og vi er snart ferdige med forslaget vårt.

– Jeg skjønner hva du mener, Jonas. Hva skulle Ap gjort uten din hjerne! Men ta i skikkelig da, du, – ikke legg fingeren i mellom, for å si det sånn. Jeg regner med du har alle synspunktene til Siv med deg? Pass bare på at du ikke stjeler alle idéene hennes. Det kan bli så drøyt at velgerne ikke tar oss på alvor. Jeg har for eksempel hørt at Frp vil foreslå en innvandrersanering i Groruddalen om et par dager. Sånne forslag kan de få beholde, ellers kunne folk bli helt forvirra og tro at du er Siv og jeg er Per. Lykke til på møtet da, du.

– Bare vent til du får se trynet på Siv når hun ser forslaget vårt, Jens. Hva i huleste skal hun finne på for å slå dette?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s